Un polițist, la un pas să fie linșat în Obreja. A fost nevoie de ajutorul altor echipaje

foto: postare SNPPC Gorj Facebook

Un polițist din Gorj a fost la un pas să fie linșat pentru că a folosit semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție pentru a urmări o autoutilitară în cartierul Obreja.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a povestit printr-o postare pe Facebook despre evenimentul din 13 aprilie. 

În dimineața zilei de 13 aprilie 2024, polițistul a folosit mijloacele tehnice ale autospecialei de poliție pentru a intercepta o autoutilitară suspectă în cartierul Obreja. Gestul său, care pentru unii poate părea demn de laudă, a declanșat furia comunității locale.

Sunetul sirenei și prezența forțelor de poliție au provocat nemulțumirea unor cetățeni, care s-au simțit deranjați și amenințați. Situația a escaladat rapid, iar polițistul a fost pus în pericol de mulțimea furioasă. A fost nevoie de intervenția mai multor echipaje pentru a-l salva.

În contextul acestui incident, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a făcut apel la modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală pentru a institui pedepse mai severe pentru ultraj și ultraj judiciar. SNPPC solicită obligativitatea propunerii arestării preventive în astfel de cazuri și aplicarea unei pedepse cu închisoarea strictă pentru ultraj, fără posibilitatea unor amânări sau alternative care să slăbească sancțiunea.


”O fotografie banala, ar spune unii. Nu și colegul nostru care în dimineața zilei de 13.04.2024 a fost la un pas sa fie linșat pentru ca avut curajul sa folosească semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de politie pentru a urmări o autoutilitara în cartierul Obreja. Acest "tupeu de milițian" a deranjat comunitatea, iar mai mulți cetățeni ale căror urechi au fost iritate de sunetul sirenei au cerut socoteala colegului adresându-i amenințări. Astfel a fost nevoie de mai multe echipaje pentru a salva pielea colegului care a avut curajul sa își facă datoria.

ULTRAJELE, indiferent de modul în care sunt comise, trebuie sancționate imediat de către magistrați. Orice întârziere în luarea măsurilor preventive, nu face decât să încurajeze”, au scris membrii SNPPC Gorj.

De asemenea, SNPPC cere ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, să accelereze modificarea urgentă a OMAI 9/2009 pentru a asigura sprijinul juridic adecvat pentru polițiștii care devin victime ale ultrajului în exercitarea atribuțiilor lor.

Vizualizări: 4,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: