Un şef din CE Oltenia mai primeşte salariu de la 12 companii

Record absolut al lui Bogdan Stănescu, un membru din Adunarea Generală a Acţionarilor din CE Oltenia. Pe lângă funcţia de director în Ministerul Economiei, acesta mai încasează bani de la 11 companii pentru că face parte din AGA sau CA. În total, peste 400 de mii de lei anual.

Bogdan Stănescu şi-a început cariera la Cabinetul Gorghiu, Pop şi asociaţii, firmă deţinută de liderul Partidului Naţional Liberal (PNL) Alina Gorghiu. În 2011, Bogdan Stănescu este co-autorul lucrării „Medierea. Oxigen pentru afaceri”, sub coordonarea Alinei Ghorgiu, iar în 2013 apar în aceeaşi calitate pe coperta cărţii „Medierea. Oxigen pentru o societate modernă”.

Bogdan Stănescu este abonat la banii statutului, el încasând 12 indemnizaţii.

De câteva zile el este administrator provizoriu la Oil Terminal. De la Oil Terminal el va încasa lunar 3.419 lei, dar mai sunt alte 11 companii care bagă bani în buzunarul acestuia. Printre acestea şi CE Oltenia. Conform declaraţiei de avere, de la Complexul Energetic Oltenia câştigă 47.760 lei anual. Bogdan Stănescu mai este şi consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, lături de care a lucrat la Casa de avocatură a Alinei Gorghiu, administrator special la Arcadia 2000 SA Bucureşti, de unde ia 36.396 lei pe an, administrator special la Romplumb SA Baia Mare şi Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, funcţii care-i aduc 105.197 lei pe an, membru al Curţii de Arbitraj Bucureşti, cu venituri anuale de 29.078 lei, administrator special la Hidroelectrica SA, din partea Ministerului Economiei şi a Fondului Proprietatea, care-l plătesc cu 11.940 lei, respectiv 4.809 lei pe an, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Nuclearelectrica SA, care-i asigură încă 38.735 lei pe an, membru CA la Rompetrol Rafinare SA, cu un venit anual de 59.571 lei, reprezentant al statului în AGA Complexului Energetic Hunedoara, cu 12.860 lei pe an membru în AGA de la Nuclearelectrica SA, cu 36.000 lei pe an.

SALARII

Vicepremierul Cotin Borc a anunţat că reprezentanţii statului în AGA nu vor mai fi plătiţi. Cei din CA-uri vor fi remuneraţi în continuare, salariile acestora depinzând de la o companie la alta.

Vizualizări: 1,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: