Zeci de curioşi, la Tribunal, de Ziua Porţilor Deschise

Tribunalul Gorj şi-a deschis porţile nu doar pentru cei care au procese pe rolul instanţei, ci şi pentru curioşi. Reprezentanţii Palatului Justiţiei au stat la dispoziţia tinerilor care au vrut să vadă ce se află în spatele uşilor închise şi care sunt paşii unui proces.

Ziua Porţilor Deschise a fost organizată la aproape toate instanţele din ţară. Prin acest eveniment, s-a dorit să se marcheze Ziua Europeană a Justiţiei. În ciuda faptului că au fost destui curioşi, activitatea judecătorilor nu a fost afectată. „Organizăm Ziua Uşilor deschise la instanţa noastră. Intenţia noastră este să aducem la cunoştinţa opiniei publice, a cetăţenilor interesaţi, modul în care se înfăptuieşte actul de justiţie. Le-am prezentat studenţilor compartimentele instanţei şi modul în care se desfăşoară un proces”, a explicat Ioana Mălăescu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj.

Pentru cei care au procese pe rol a fost o bună ocazie să mai ia la întrebări magistraţii care au stat de vorbă cu cei prezenţi la eveniment. „Eu am venit că aveam proces. Am un vecin care mă plimbă de 15 ani prin Tribunale. Dacă tot e Ziua Porţilor Deschise, o să încerc să aflu şi eu mai multe lucruri”, ne-a spus un târgujian.

La eveniment, au participat şi elevi sau studenţi interesaţi să cunoască sistemul judiciar şi actul de justiţie.

Vizualizări: 274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: