7 aspecte esentiale despre internarea in maternitate

Maternitatea este locul in care viitoarele mamici merg pentru a-si aduce pe lume copiii. Un astfel de eveniment e unul extrem de emotionant, mai ales daca e vorba de prima nastere, cand nu stii la ce sa te astepti mai exact.

Pentru a-ti fi mai usor si pentru a fi cat mai pregatit/a, vrem ca in continuare sa iti venim in intampinare cu o serie de aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul mai ales daca urmeaza sa aduci pe nume un copil la o maternitate de stat.

1. Cand trebuie sa merg la maternitate

Momentul care da cele mai mari emotii inainte de venirea pe lume a bebelusului e cel in care a sosit clipa sa mergi la spital. Ei bine, trebuie sa actionezi rapid daca: s-a rupt apa (chiar daca nu ai contractii); apar sangerari sau dureri mai ciudate; bebelusul se misca mai putin ca de obicei; ai peste 37 de saptamani si contractii uterine regulate.

2. Ce acte imi sunt necesare la internare

Cand te prezinti la maternitate pentru a naste, trebuie sa ai pregatite urmatoarele acte: cartea de identitate, adeverinta de salariat, cardul de sanatate, toate actele cu analize facute in timpul sarcinii si datele legate de asigurarea de sanatate.

Totodata, mai sunt necesare acte si pentru declararea copilului, iar aici e vorba de: certificatele de nastere ale parintilor, cartile de identitate ale acestora si certificatul de casatorie (copie si original).

3. Ce trebuie sa contina musai bagajul de maternitate

Cand se apropie data estimata pentru nastere, trebuie sa ai pregatit si bagajul pentru maternitate.

● Pentru mama

Ca sa iti fie cat mai comod dupa ce ai adus pe lume bebele, ai nevoie de: o pijama special gandita pentru femeile care tocmai au nascut, un sutien de alaptare, lenjerie intima foarte confortabila si papuci de casa. Apoi, vei mai avea nevoie si de produse de ingrijire, iar aici stii cu siguranta ce cosmetice folosesti de obicei, dischete absorbante pentru sani, tampoane speciale pentru femeile care tocmai au nascut si servetele umede.

● Pentru bebelus

In ceea ce il priveste pe micut, pentru el iti vor fi necesare urmatoarele: scutece, imbracaminte din materiale naturale, ser fiziologic, comprese sterile, servetele umede si aleze.

● Optionale

Mai sunt si alte lucruri care ti-ar putea fi de ajutor in maternitate. De exemplu, poate te-ar ajuta un baby nest in care sa tii copilul in siguranta altaturi de tine. Totodata, nu uita sa ai cu tine cateva obiecte care sa te ajute sa iti treaca timpul mai usor: carti, o tableta, o baterie externa la care sa alimentezi gadgeturile sau alte astfel de lucruri.

4. Vizitele

Pentru unele persoane vizitele la maternitate ar putea fi o mare problema. Si aici nu ne referim la momentele in care vine tatal copilului, ci la cele in care o multime de rude si prieteni vor sa viziteze proaspata mamica.

Daca pentru tine acest lucru ar putea fi un stres si o oboseala inutila, anunta-ti prietenii si rudele de faptul ca nu doresti sa fii vizitata in spital. Vor intelege acest aspect, daca vor intr-adevar sa-ti fie bine.

Daca nu ai o problema cu asta, gandeste-te la alte mamici care sunt in salon cu tine. E neplacut sa umpli camera cu o multime de persoane, in timp ce alte mamici alapteaza, dorm, se chinuie cu diverse probleme si asa mai departe.

Gandeste bine acest aspect, nu face nimic din ce ti-ar fi incomod si gandeste-te si la colegele tale de salon.

5. Alimentele consumate

Sunt multe mituri legate de ceea ce trebuie sa manance o femeie dupa ce a nascut. E bine sa fii cat mai informata si sa stii ca poti sa mananci aproape orice, exceptie facand alimentele care fermenteaza, cele care stii ca iti produc alergii sau anumite combinatii care stii ca de regula nu iti priesc ori ar putea modifica gustul laptelui daca sunt consumate in exces (ceapa, usturoi).

E bine ca o proaspata mamica sa consume alimente cat mai sanatoase si hranitoare (carne de vita, curcan, pui, peste, soia, linte, naut, cereale integrale, salate de legume verzi, lactate sau fructe).

6. Iesirea din maternitate

Dupa ce s-au sfarsit zilele in care a trebuit sa fii internata impreuna cu bebelusul, vine si momentul in care trebuie sa mergeti acasa. Aici trebuie sa tii cont de doua aspecte: imbracamintea micutului, care trebuie sa fie una confortabila si potrivita pentru sezonul in care te afli si transportul lui pana acasa.

In ceea ce priveste transportul, e deosebit de important, daca vei merge cu masina, sa tii cont de siguranta auto. Nu doar pentru ca e legal, ci in primul rand pentru faptul ca bebele e foarte fragil si are nevoie de protectie. Pentru asta, trebuie sa folosesti o scoica omologata sau un landou care sa respecte prevederile legii si sa instalezi totul in asa fel incat copilul tau sa fie in siguranta din acest punct de vedere.

7. La ce sa ma astept cand ajung acasa

In momentul in care ai pasit pe usa spitalului pentru a merge acasa, lucrurile se schimba. Nu vei mai fi in permanenta sub supravegherea personalului medical, ci toata responsabilitatea va sta in mainile tale si a celor care vor locui impreuna cu tine si bebelusul.

Daca acasa te mai asteapta un copil destul de mic, te poti astepta chiar si la crize de gelozie, iar adaptarea e posibil sa dureze destul de mult. Ai nevoie de rabdare si atentie pentru a-ti imparti dragostea la toti ceilalti.

Apoi, trebuie sa te astepti la nopti nedormite, plans, dar si multe clipe de fericire.

Venirea pe lume a unui copil va schimba multe. Va schimba totul. De aceea trebuie sa fiti pregatiti ca si parinti si sa va dedicati cat de mult puteti acestui eveniment.

Vizualizări: 670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: