De ce să alegi ventilația cu recuperare de căldură într-o casă nouă

Dacă îți construiești o casă nouă, atunci cu siguranță ai multe idei, te gândești la cum poți eficientiza cât mai mult costurile (atât în etapa de construcție cât și ulterior), fără să faci vreun sacrificiu. Din acest motiv este important să iei în considerare din start cât mai multe aspecte. De exemplu: cum să faci să ai aer curat în permanență, să nu ai igrasie în pereți și să ai o temperatură constantă în casă, la cel mai mic cost posibil. 
 

Soluția perfectă pentru facturi mici și confort maxim

Atunci când te gândești la acasă, cu siguranță ai în vedere acel spațiu în care te simți liber.  Acasă este locul în care poți respira ușurat un aer curat, lipsit de noxe și de griji. 

Din păcate însă, cu poluarea tot mai acută a aerului (atât chimică dar și fonică), devine din ce în ce mai greu să obții o atmosferă perfectă acasă, fără să îți aglomerezi spațiul și prizele cu purificatoare, dezumidificatoare, umidificatoare, ventilatoare și sisteme de aer condiționat.

Sigur, Gorjul încă este un județ destul de verde, însă umiditatea și noxele de poluare rămân o problemă cu care se confruntă foarte mulți locuitori, motiv pentru care instalarea unui sistem de ventilație potrivit devine o necesitate pentru orice locuință care se respectă.

Astfel, sistemul de ventilație cu recuperare de căldură este cea mai populară soluție de asigurare a unei stări de sănătate optime, la cele mai mici costuri.
 

Ce trebuie să știi despre tubulatura de ventilație?

Sistemul de distribuție a aerului conține două rețele distincte: o rețea care furnizează aerul proaspăt și o rețea care transportă aerul viciat. Pentru că aceste rețele transportă aerul necesar întregii familii se recomandă să alegem o tubulatură de ventilație antibacteriană, al cărui interior să fie neted și aerodinamic.


Astfel se poate asigura igiena aerului furnizat și se previne depunerea impurităților în interiorul tubulaturii. Deasemenea se obține confortul acustic dorit și un consum minim de energie pentru transportul aerului.


Tubulatura de ventilație vine încorporată în structura clădirii, în pereți, în pardoseală sau tavan. Astfel, dacă decizia de implementare a sistemului de ventilație este luată încă din faza de proiect, costurile pentru realizarea instalației sunt considerabil mai mici.

 
Practic din întregul sistem de ventilație rămân la vedere numai grilele de ventilație, fixate pe pereții încăperilor sau în pardoseală.

 

Img. freepic.com

Beneficiile instalării sistemului într-o casă nouă

Dacă ai în vedere instalarea sistemului într-o casă nouă, te bucuri de mai multe beneficii:

- ai din start o casă mult mai eficientă din punct de vedere energetic;
- te vei bucura de facturi mult mai mici la energie/încălzire;
- scapi din start de grija posibilității apariției igrasiei și mucegaiului.

Poate că te întrebi de ce ai tot citit că vei avea facturi mai mici la energie/încălzire. Răspunsul este simplu: când aerul viciat din interior este scos din sistem, acesta transferă temperatura noului aer care intră în casă, în proporție de 75%. Așa vei avea parte de un aer purificat, curat și proaspăt, fără să ai pierderi de căldură. 

Astfel, vara vei avea nevoie de mai puțin aer condiționat (sau nu vei avea nevoie deloc), iar pe timpul iernii vei avea un sprijin suplimentar la încălzire.  Geamurile devin elemente strict decorative, iar dacă îți făceai griji că în proiectul tău ideal ar fi putut exista încăperi care nu s-ar fi putut bucura de o aerisire corespunzătoare (un dressing, birou, o baie, bucătărie sau chiar un dormitor), acum poți fi liniștit. Vei avea în permanență aer mult mai curat decât afară, fără niciun sacrificiu!

Așadar, dacă ai început să lucrezi la casa visurilor tale, sau ești pe punctul de a o face, atunci nu e întâmplător că ai ajuns aici! Ia în considerare instalarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură!

Vizualizări: 954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: