1 Decembrie fără fasole și cârnați. Primar: O să ne uităm la steaguri de pe geam

Fasolea cu carnați sau sărmăluțele cu mămăliguță vor deveni o amintire în pandemie. Ziua de 1 Decembrie aproape că va trece neobservată, pentru că sunt interzise și manifestările publice din cauza numărului mare de infectări cu SARS-CoV-2. Banii pe care autoritățile locale îi alocau cândva pentru această manifestare vor fi alocați pentru lupta împotriva noului virus, asta dacă nu au fost cheltuiți deja până acum.

Orașul Târgu-Cărbunești se numără printre localitățile din Gorj care organizau cu fast ziua de 1 Decembrie. Anul acesta banii alocați pentru această zi au fost redirecționați spitalul din oraș care tratează pacienții infectați cu noul virus.

”Este clar faptul că de 1 Decembrie nu se organizează nici o manifestare publică. O să depunem coroane la monument și tradiționala fasole cu cârnați va fi amânată pentru vremuri mai bune. O să redirecționăm mai mulți bani către spital. Noi nu alocam o sumă mare, e vorba de 8.000 de lei, dar în aceste vremuri contează orice sumă în lupta cu virusul”, a precizat Dănuț Birău, primarul din Târgu-Cărbunești.

Nici la Rovinari nu se va organiza nimic, deși aici anual participau sute de oameni la manifestare. ”Anul acesta se suspendă activitatea de 1 Decembrie. Dacă de Ziua Vârstnicilor au distribuit la fiecare bătrân un meniu la domiciliu, pentru că am avut o situație clară cu numărul acestora, acum nu putem să facem nici măcar acest lucru dată fiind situația care se înrăutățește pe zi ce trece”, a povestit Robert Filip, primarul din Rovinari.

La Motru de 1 Decembrie vor fi achiziționate steaguri și atât. În felul acesta se marchează cumva evenimentul. ”La ora actuală nu avem nici o variantă pentru organizarea zilei de 1 Decembrie. Am discutat cu colegii din primărie și o să achiziționăm niște steaguri, pentru nici steaguri nu avem. Rămânem cu steagurile și o să ne uităm la ele de la geam”, susține Cosmin Morega, primarul din Motru.

Vizualizări: 1,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: