11 mineri bolnavi de cancer! Sindicatul cere expertiză!

Sindicalistul Constantin Ureche a declarat aseară la Gorj Tv că sunt mai mulţi mineri diagnosticaţi cu cancer şi au apărut ipoteze potrivit cărora boala este produsă de condiţiile de muncă deoarece inhalează substanţe toxice. Cazurile au fost întâlnite la CE Turceni şi la SNLO. Corneliu Gârjoabă, directorul de Resurse umane de la CE Turceni, a spus că dacă se va solicita o expertiză conducerea companiei va accepta.

Şase persoane de la Complexul Energetic Turceni şi alte cinci de la SNLO  au fost de curând diagnosticate cu cancer. Sindicatele cer expertizarea haldei de steril nisipos din cadrul SNLO, care se pare că are un grad de radioactivitate ridicat. De asemenea, şi la Complexul Energetic Turceni  administraţia a luat la cunoştinţă despre cazurile de îmbolnăvire şi susţin că în situaţia în care se va cere expertiza, conducerea se va supune. În această perioadă cei şase oameni de la Turceni se află în concediu medical. „Avem şase persoane înregistrate, care au concedii medicale cu diagnostice de cancer. Nu ştim din ce cauză. Probabil o fi ceva ereditar, o fi şi de la locul de muncă, deocamdată nu avem nicio solicitare de la niciun organism de cercetare să vedem cauzele acestor boli. Dacă ni se va cere o expertiză o vom accepta, suntem şi obligaţi să facem acest lucru. Dacă eventual se constată că sunt nereguli le vom remedia, dar nu cred că sunt nereguli în privinţa aceasta. Cei şase lucrează la Direcţia Energie, iar aici vor fi efectuate verificări”, susţine Corneliu Gârjoabă, director resurse umane CE Turceni.

În cazul în care se va demonstra că cei 11 angajaţi de la cele două entităţi energetice s-au îmbolnăvit la locul de muncă, administraţiile vor trebui să ia măsuri pentru remedierea situaţiei.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: