CE Rovinari, amendat cu 500 de milioane

500 de milioane de lei vechi este amenda aplicată de comisarii Gărzii de Mediu Gorj Complexului Energetic Rovinari pentru neregulile găsite la depozitul de zgură şi cenuşă din imediata apropiere a unităţii din cauza căruia timp de câteva zile întreg oraşul a fost poluat cu cenuşă. Reprezentanţii Complexului Energetic din Rovinari  spun că vor lua măsuri şi vor demara procedurile de închidere a depozitului începând cu luna mai, iar amenda o vor contesta.

Vântul a împrăştiat toată cenuşa de la de Cican Beterega. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj au început o anchetă pentru a stabili dacă la acest depozit au fost luate măsurile necesare pentru minimizarea impactului asupra mediului. Au constatat că nu au fost respectate procedurile impuse de autorizaţia de mediu, astfel CE Rovinari a fost sancţionat cu suma de 500 de milioane de lei vechi. „Instalaţia de umectare nu a făcut faţă din cauza cantităţii şi suprafeţei mari. Aveau obligaţia să placheze depozitul cu strat de pământ şi nu au făcut acest lucru. Trebuie să asigure toate condiţiile pentru prevenirea antrenării în atmosferă a pulberii. Am aplicat o sancţiune de 500 de milioane lei vechi”, a declarat Ovidiu Ilie, prim-comisar Garda de Mediu Gorj.    

Depozitul de zgură şi cenuşă va fi închis

Reprezentanţii Complexului Energetic Rovinari spun că vor închide depozitul din cauza căruia s-a produs poluarea cu cenuşă deoarece vor schimba tehnologia folosită în prezent. “Depozitul urmează să fie închis, tehnologia de depozitare a zgurii şi cenuşii din hidro amestec va fi înlocuită cu sistemul fluid dens. Lucrările de închidere vor începe în cursul lunii mai, cu compartimentul 2 Beterega situat lângă oraşul Rovinari”, a spus Diana Milea, purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic Rovinari. 

CE Rovinari contestă amenda

Conducerea CE Rovinari a decis să conteste amenda aplicată de comisarii Gărzii de Mediu Gorj deoarece spun că au luat toate măsurile care trebuiau luate conform autorizaţiei de mediu. “Toate instalaţiile de umectare au fost puse în funcţiune, acţiunea de stropire a depozitului fiind suplimentată cu ajutorul autospecialelor de pompieri din dotare. Cu toate acestea, eficienţa nu a fost cea scontată. Vom contesta amenda cu siguranţă, indiferent de valoarea acesteia. Noi am luat toate măsurile”, a  precizat Diana Milea. 

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: