Averea lui Huidu, executată de bănci

O casă, un apartament şi două terenuri, aflate în proprietatea fostului senator Dumitru Huidu vor fi scoase la licitaţie de către o instituţie bancară, la începutul lunii mai. Omul de afaceri înglodat în datorii a dat bir cu fugiţii încă de anul trecut, deşi promitea că va realiza o parcare supraterană în zona Pieţei Centrale din Târgu Jiu. Odată cu declararea stării de insolvenţă a societăţii Noua Agricultură, municipalitatea a reziliat contractul de concesiune a terenului de 3900 mp.

Averea fostului senator Dumitru Huidu va fi executată de către bănci. Administratorul vechilor magazine “Orice produs la 3,9 lei” are datorii de ordinul miliardelor către instituţiile statului şi diferite societăţi comerciale. Şi cum în ultima perioadă Huidu a dispărut datoriile sale urmează a fi achitate atât din vânzarea terenurile cât şi a altor bunuri imobiliare. În data de 3 mai, o instituţie bancară va scoate la licitaţie două terenuri şi o casă pe care fostul om de afaceri le are în Târgu Jiu şi un apartament situat în Motru, proprietatea soţilor Huidu. Este vorba despre un teren intravilan în suprafaţă totală de 2500 mp, situat în Cartierul Bârseşti, Punctul “La Fabrica”, tarla 70, parcela A9. Preţul de pornire a licitaţiei este de 25.000 Euro. De asemenea, un alt teren în suprafaţă de 1423 mp şi construcţie cu regim de înălţime P, având suprafaţa construită de 157 mp, formată din casă cu 3 camere şi dependinţe va fi scos la vânzare tot la începutul lunii viitoare. Imobilul debitorului este situat în Târgu Jiu, strada Slobozia, iar preţul de pornire a licitaţiei este de 29.000 Euro. Ba chiar şi un apartament cu 4 camere situat în Motru, într-un bloc de pe strada Macului, proprietatea soţilor Dumitru şi Ana Huidu va fi licitat pentru suma de 13.000 de Euro. 

Parcarea l-a băgat în datorii

Dumitru Huidu promisese, în urmă cu aproximativ doi de zile, că va realiza o parcare supraterană în apropierea Pieţei Centrale. Astfel, a concesionat suprafaţa de 3900 mp, investiţia urmând a se ridica la vreo 8 milioane de euro. Vara trecută Huidu a obţinut o scutire de la plata taxei de concesiune pentru a perioadă de şase luni. La sfârşitul lunii ianuarie, municipalitatea a reziliat contractul încheiat deoarece fostul senator nu îşi respectase angajamentele, parcarea sa rămânând suspendată în aer. Ba mai mult, Dumitru Huidu s-a făcut nevăzut înainte de aş fi achitat datoriile către instituţiile statului şi către diferite societăţi comerciale.

Subiectul parcării a fost pe larg dezbătut atunci deoarece Huidu a declarat în repetate rânduri că primăria Târgu-Jiu îi pune beţe în roate.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: