1,2 miliarde de euro pentru CE Oltenia

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi, în ședința de Guvern, că se alocă 1,2 miliarde de euro pentru modernizarea și mărirea capacității de producție a Complexului Energetic Oltenia.

„Astăzi, pe agenda de lucru a Guvernului avem un punct foarte important, și anume, acela al aprobării bugetului de venituri și cheltuieli pentru Complexul Energetic Oltenia. Este foarte important de finalizat și concretizat acest buget, pentru că am avut discuții cu conducerea complexului și am stabilit ca, în cel mai scurt timp, și există acest angajament, să sporească producția de energie și în felul acesta îndeplinim două obiective: să putem să beneficiem de exploatarea și punerea în folosință a capacităților CE Oltenia, dar și să continuăm procesul de modernizare și să îndeplinim condițiile de decarbonizare în acest proces de obținere a energiei electrice”, a declarat premierul Ciucă.

Acesta a anunțat că prin alocarea a 1,2 miliarde de euro din fonduri de modernizare, „ușor-ușor, Complexul Energetic Oltenia va face tranziția de la cărbune la gaz și totodată își va spori capacitatea de producție de la 1.200 la 1.900 de megawați”.

„Este un demers important să continuăm procesul prin care să realizăm obiectivul de asigurare a independenței energetice a țării noastre”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Pentru acest an, veniturile totale estimate de Complexul Energetic Oltenia sunt în sumă de 8,6 miliarde lei, iar cheltuielile la 8,4 miliarde de lei.

Vizualizări: 2,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: