Încă un angajat al CE Oltenia care nu a mai apucat pensia

Lista angajaților Complexului Energetic Oltenia care nu mai apucă pensia se îngroașă în fiecare lună. Încă un salariat a murit, marți. Lucra la Termocentrala Turceni și avea doar 57 de ani. 

Colegii săi au anunțat decesul pe Facebook. Ștefan Neacșu lucra pe postul de lăcătuș la reparații mori. 

Statistică este tot mai sumbră la nivelul companiei. 22 de salariați ai companiei au murit de la începutul anului. Cei mai mulți au fost răpuși de boli de inimă.

Sindicaliștii au atras atenția că personalul din CE Oltenia este cel mai îmbătrânit din industria din România. Mulți mineri și energeticieni suferă de boli grave și încă merg la muncă. Mii de salariați așteaptă răspunsuri ca să vadă dacă se vor putea pensiona anticipat și să poată ieși din câmpul muncii la 52 de ani. 

"Este un deces la 5 zile. Eu cred că este foarte mult. Noi ne referim doar la decese, dar sunt alte sute de colegi de-ai mei care suferă de boli foarte grave, la limita supraviețuirii: cancer, boli de inimă, au trei stenturi la inimă unii colegi. Acești oameni, trecuți de 50 de ani, nu mai pot face față cerințelor la care sunt expuși. Eforturile sunt tot mai mari", a fost semnalul de alarmă tras de sindicalistul Manu Tomescu.

Vizualizări: 4,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: