130 de milioane de euro pentru apă mai bună la robinete

Cele 33 de primării din Gorj care fac parte din ADIA au rămas în urmă cu cotizațiile. Pentru că nu au aprobat bugetul, autoritățile locale nu au putut vira nici contribuțiile în conturile asociației care îi ajută să obțină fonduri pentru sistemele de alimentare cu apă și canalizare. 130 de milioane de euro vor fi atrase pentru a aduce îmbunătățiri apei din Gorj, promite conducerea asociației.

Cel mai probabil, banii vor veni luna viitoare, după ce primăriile vor vota bugetele. „Sunt ceva probleme pentru că, nevotându-se bugetul, nu s-au plătit cotizațiile. Sunt ceva probleme financiare, dar sper să le rezolv imediat ce se votează bugetele. ADIA trăiește exclusiv din cotizațiile celor 33 de membri”, a transmis Cristian Toader Pasti, directorul ADIA Gorj.

Pasti a subliniat că sunt în vizorul asociației peste 100 de milioane de euro, fonduri europene, pentru ca apa din 33 de localități să fie cât mai bună. “Sperăm să mai accesăm încă un credit de peste 130 de milioane de euro, cu care să continuăm lucrările începute sau noi în toate localitățile membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitare a Apei. De bani vor beneficia cele 33 de localități care sunt membre ale acestei asociații. În unanimitate am fost votat să conduc cât oi conduce această asociație. Sper să accesăm aceste fonduri și calitatea apei din județ, în cele 33 de localități, să fie una deosebită, iar stațiile de epurare să fie funcționale. De anul viitor, o să fim controlați de Uniunea Europeană și, dacă apa nu va fi conformă, atunci vor fi sancțiuni aplicate României și operatorilor de apă”, a încheiat Pasti.

Vizualizări: 1,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: