Apă galbenă la robinet, la preț dublu. Primar: Renunț la Aparegio

Primarul din Rovinari e foc și pară pe reprezentanții Aparegio Gorj. Robert Filip susține că apa care curge acum la robinete este galbenă. Amenință că va renunța la colaborarea cu operatorul regional de apă și canalizare imediat după ce va fi implementat un proiect pe fonduri europene care va moderniza întregul sistem de apă din Rovinari.

Robert Filip a anunțat, la Tele3, că va rupe colaborarea cu Aparegio în curând. Este nemulțumit de apa pe care oamenii o primesc la robinete. „Cei de la Aparegio încă ne batjocoresc, își bat joc de noi și dau drumul la apa din puțuri. Le fac în fiecare zi câte o hârtie ca să-și dea seama că nu e în regulă cum procedează. Voi renunța la Aparegio după ce vor lua finanțarea, ca să știe ce-i așteaptă. Am fost de acord să preia apa și să obțină acele 7 milioane de euro ca să facă investiții. Ei pierdeau banii dacă nu făceam și noi parte din Master Plan. De când a apărut mitingul cu cărbunele, au dat drumul la apă galbenă. Nu știu dacă e politic, pură inconștiență sau alt motiv. Dau drumul la apă din puț în condițiile în care au dublat prețul la apă și ar putea să dea foarte bine din Izvarna”, a spus edilul.

Printr-o hotărâre de Consiliu Local, primăria va rezilia contractul cu Aparegio și va administra singură întregul sistem de apă și canalizare, iar prețurile vor fi mai mici decât în prezent. „Vom renunța, putem să renunțăm. E infrastructura orașului și vom renunța, prin hotărâre de Consiliu Local, oricând la Aparegio. Nu te gândi să scoți pârleala cu Rovinariul, să dai drumul la apa din puț ca să scoți pierderile celelalte. Ar trebui să aibă altă poziție această companie. Nu trebuie să te răzbuni pe oameni că ești tu supărat pe Filip. Pot să dea apă bună de la Izvarna, la 4 lei”, a adăugat primarul Robert Filip.

Vizualizări: 4,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: