Prima dată când Primăriile Rovinari și Turceni primesc bani de la CJ. Cine o spune!

Pentru prima dată după mulți ani, primăriile Rovinari și Turceni primesc bani de la Consiliul Județean Gorj. O spune, fericit, liderul ALDE Gorj, Ion Iordache, după ce a văzut cifrele. 700 de mii, respectiv 800 de mii de lei vor intra în conturile primăriilor Rovinari și Turceni. Nu la fel de bucuros a fost primarul Marcel Romanescu atunci când a aflat că, la Târgu Jiu, vor veni doar 1,2 milioane de lei din cele 8 pe care le aștepta.

Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, susține că primăriile Rovinari și Turceni au primit bani de la Consiliul Județean Gorj, de această dată, pentru că au multe proiecte în derulare.  “Spunea primarul că sunt orașe mai mici și au primit buget mai mare. Aș vrea să vă dau exemplu aici. Primaria Rovinari, în decembrie, nu a avut bani să dea salariile. Dacă nu se intervenea la nivel de Guvern, să primească niște bani pe 27 decembrie, nu avea bani. Oamenii plecau în vacanța de sărbători fără bani. De ce nu au avut bani? Pentru că s-au bazat pe niște venituri care nu au mai apărut și au avut foarte multe proiecte”, a declarat Iordache, la Radio Infinit.

Iordache susține că e pentru prima dată când cele două primării primesc bani de la județ: „Târgu Jiul, pentru că nu a avut proiecte, a rămas cu banii necheltuiți. Acum, fiindcă au foarte multe proiecte, și Rovinariul, și Turceniul, este pentru prima oară când primesc bani de la Consiliul Județean. Până acum primeau zero lei. Și Turceni, și Rovinari. Așa a fost dintotdeauna. Când am fost eu primar și după aceea. Acum s-a ținut cont și de implicarea pe care o are fiecare primar în parte, și de volumul de fonduri europene, guvernamentale pe care le-a atras. Și Bustuchin, și Roșia de Amaradia, care au proiecte multe au primit. A fost atribuit așa cum trebuie bugetul cel puțin pentru situațiile pe care eu le cunosc. Mi se pare corect cum s-a procedat”.

„Am împărțit sărăcia!”

Motru și Țicleni au primit câte 700 de mii de lei, orașul Târgu-Cărbunești, 750 de mii de lei, Tismana – 250 de mii de lei, Bumbești-Jiu, 500 de mii de lei, iar orașul Novaci a primit 400 de mii de lei.

Bani puțini au ajuns și la Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu își făcuse calcule că va primi 8 milioane de lei, dar s-a ales doar cu 1,2 milioane de lei. „Am avut întâlniri cu toate direcțiile din cadrul Primăriei Târgu Jiu ca să împărțim sărăcia. Acum două săptămâni, aveam un deficit de 200 de miliarde pe bugetul municipiului. După discuțiile cu investițiile și Serviciului de Gospodărire, ajunseserăm la un deficit de 100 și ceva de miliarde de lei vechi. Primăria Târgu Jiu trebuia să primească 80 de miliarde (n.r. lei vechi). Surprinzător, a primit 12 miliarde, o sumă insuficientă pe care am privit-o ca pe un mod de a nu da aproape nimic primăriei”, a declarat primarul Romanescu.

Vizualizări: 972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: