150 de concedii medicale într-o singură carieră

Sute de mineri şi energeticieni intră, în fiecare lună, în concedii medicale. Într-o singură carieră, de exemplu, sunt circa 150 de astfel de cereri lunar. Din această cauză, pentru restul angajaţilor devine imposibil să mai solicite vreo zi liberă.

La Cariera Roşiuţa, din cei 949 de angajaţi, în fiecare lună, peste 150 intră în concediu medical din cauza problemelor de sănătate. Cei care vin la muncă nu îşi mai pot lua concediu de odihnă. „Concediile medicale sunt foarte multe. Avem în jur de 150-160 de concedii medicale în fiecare lună. Din 950, scădem 150 de concedii, avem 800 de oameni la lucru. Programul, fiind intens, sunt probleme şi aici. Nu putem să aprobăm concedii de odihnă, nu putem să le dăm oamenilor liberele programate”, a explicat Constantin David, directorul carierei.

David dă de înţeles că, în primăvară, când se vor renegocia salariile, există şanse ca minerii să primească mai mulţi bani. Potrivit Contractului Colectiv de Muncă, drepturile salariale vor fi rediscutate imediat după ce va fi creionat bugetul companiei pentru anul viitor. „Încercăm să ne rotim de la un sector la celălalt, să ducem la posturile deficitare. La posturile fixe, sunt problemele cele mai mari. Noi suntem proiectaţi la cinci, şase zile şi lucrăm la şapte zile. Am dat această primă de 1.100 de lei, acea economie la fondul de salarii, s-a luat avansul. Se va mai negocia şi capitolul de salarii, după ce vom vedea vânzările şi bugetul anului viitor. Eu sunt sigur că lucrurile vor merge într-o direcţie bună”, a mai transmis Constantin David.

Vizualizări: 4,564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: