Executarea CEO de către Pandurii mai durează

Complexul Energetic Oltenia are în continuare conturile blocate de către Pandurii, însă clubul de fotbal nu a executat până acum nici un leu din fondurile de care dispune compania energetică. Miercuri a fost termen la Judecătoria Târgu Jiu într-un dosar în care CEO contestă executarea silită, dar singura decizie luată de judecătorul de caz a fost acela de a înainta o cerere de abținere.

Adina Petrescu Eriță s-a abținut de la a continua să judece dosarul în momentul în care a văzut că interesele clubului Pandurii în proces sunt reprezentate de decanul Baroului Gorj, avocatul Florin Homescu. În trecut, actualul magistrat i-a fost stagiar și, ca urmare, orice decizie ce ar fi putut fi luată în dosar avea mari șanse să fie lovită de nulitate. Interesant este că Homescu a reprezentat Pandurii la proces doar la termenul de miercuri, când i-a ținut locul avocatului care a reprezentat clubul până acum, dar care, zilele acestea, are o problemă medicală care nu îi permite să se prezinte la instanţă.

Cum-necum, procesul a fost amânat până la începutul lunii ianuarie, lună în care, la Craiova, Curtea de Apel va judeca dosarul de bază în procesul pe care Pandurii îl are cu acționarii săi și prin care solicită obligarea acestora la plata cotizațiilor de milioane de euro neachitate în ultimii ani. La instanța de fond de la Târgu Jiu clubul a câștigat în vară dreptul de a primi de la acționari peste 2 milioane de euro, în baza acelei decizii nedefinitive, dar executorii, începând ulterior și demersurile de executare silită a Complexului Energetic Oltenia, Consiliului Județean și Consiliului Local Târgu Jiu.

Singurul dintre acționari care a scăpat de o astfel de situație ingrată, care presupune costuri substanțiale pe parcursul proceselor, a fost Artego, compania înțelegând să se retragă din acționariatul clubului, dar să plătească eșalonat o sumă de bani care să ducă la stingerea conflictului. Ceilalți acționari au refuzat categoric varianta unor înțelegeri amiabile și, ca urmare, finalul lui 2018 îi găsește implicați în mai multe procese cu clubul pe care, în mod firesc și logic, ar fi trebuit să îl finanțeze, nu să îl omoare financiar.

Vizualizări: 1,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: