Cum au fost convinşi minerii să lucreze de sărbători

Minerii au acceptat să lucreze la foc continuu şi de sărbători, pentru că au fost stimulaţi financiar. O spune Constantin David, directorul Carierei Roşiuţa. Acesta recunoaşte că nu sunt deloc uşoare condiţiile în care oamenii îşi desfăşoară activitatea, dar sunt mulţumiţi că vor primi bani mai mulţi pentru că vor lucra de Crăciun şi Revelion.

Mii de mineri şi energeticieni vor prinde sărbătorile de iarnă la locul de muncă. Se lucrează la foc automat pentru că este cerere mare de cărbune, cu toate că directorilor companiei nu le-a fost deloc uşor să convingă oamenii să vină la muncă şi în aceste zile libere. De luni bune, compania lucrează şapte zile din şapte şi nu şi-ar fi permis să înceteze activitatea, mai ales la sectorul de livrări.

Directorul Carierei Roşiuţa, Constantin David, susţine că nu mai există riscul unui nou protest. „Avem un program de lucru intens. A trebuit să facem sacrificii extraordinare. La producţie, avem un program de lucru, mai puţin pe 24, 25, 31 decembrie şi 1 ianuarie, în rest, fără pauză lucrăm. Ceea ce este mai greu este la programul de livrări, unde este foc continuu. Oamenii de la Roşiuţa au înţeles acest lucru, s-au conformat. Au vrut să protesteze şi la Roşiuţa, fenomenul încercând să fie extins de la Lupoaia”, a transmis David.

În plus, chiar dacă nu vor fi alături de familiile lor de sărbători, salariaţii se mulţumesc că vor primi bani în plus pentru munca prestată în aceste zile. „Programul este intens, dar este şi un stimulent financiar. Oamenii au văzut programul de lucru, au fost şi stimulaţi financiar. Există acele ore suplimentare, acele zile de sâmbătă şi duminică plătite dublu, sunt nişte bani care vin în plus la salariu. Există şi acea economie la fondul de salarii, care nu este foarte consistentă, dar este un venit pentru familie. Omul este mulţumit. Orice leu care intră în bugetul familiei, se cunoaşte. Condiţiile de lucru sunt foarte grele în minerit. Accesul este foarte greu la utilaje şi toate problemele se reflectă asupra angajaţilor”, a mai explicat directorul Carierei Roşiuţa, la Tele 3.

Vizualizări: 4,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: