17 motive pentru care câștigă PNL-ul dacă pierde Vîlceanu. COMUNICAT!

Mihai Paraschiv, candidat la președinția PNL Gorj, a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, ”17 motive pentru care câștigă PNL-ul dacă pierde Vîlceanu”: 

1. Sub conducerea lui Vîlceanu, marele PNL, rezultat din contopirea fostului PDL cu fostul PNL, a obținut în Gorj cele mai slabe rezultate electorale din istorie.

2. În urma eșecurilor din alegeri, în PNL n-au avut loc niciun fel de evaluări reale și nu s-au adoptat niciun fel de măsuri de însănătoșire a partidului. Din contră, Vîlceanu s-a folosit de scorurile catastrofale, din iunie și decembrie, pentru a-i exclude din partid pe o parte dintre aceia care au refuzat să i se subordoneze. Mai mult, Vîlceanu i-a jignit public pe Banța și Orzan, amenințându-i cu excluderea din Consiliul Județean, fără niciun motiv real.

3. Vîlceanu nu mai este legitim să facă vreo evaluare în partid sau să mai conducă vreo campanie electorală, din moment ce acasă la el, la Runcu, PNL-ul a scos cel mai mic rezultat posibil, la alegerile locale, în urma căruia, zile în șir, primarul pesedist a fost mediatizat pe toate posturile centrale de televiziune, pentru scorul record scos chiar acasă la Vîlceanu.

 4. Ca și copreședinte, Vîlceanu a tolerat toate derapajele lui Tudor Barbu, care au îndepărtat mare parte dintre simpatizanții noștri. De pildă, Vîlceanu n-a ripostat nicicum, ani în șir, în timp ce Barbu spunea că nu poate face nimic pentru Gorj, ca senator, fiindcă-i e frică de pușcărie. Cu toate acestea, acum, Vîlceanu spune că un parlamentar poate face foarte multe. Dacă și-ar fi dorit cu adevărat să stopeze regresul accelerat al partidului, l-ar fi scos din priză pe Barbu la timp.

 5. Toți cei care au crezut în capacitatea lui Dan Vîlceanu de a construi în jurul lui un partid care să se opună PSD-ului și să genereze un climat democratic în Gorj au sperat că-și va reveni după plecarea lui Tudor Barbu. În realitate, vedem cu toții că Vîlceanu nu se poate schimba, și că nu doar Barbu era cauza destructurării continue a PNL.

 6. Vîlceanu a confiscat toate microfoanele, vorbește doar el și doar despre CEO, pentru a-și satisface interesele financiare personale. Vîlceanu vorbește doar accidental despre sănătate, educație și cultură. Aceste domenii nu prezintă interes deoarece nu constituie surse de venit.

 7. Sub conducerea lui Vîlceanu, în PNL nu s-a dus nicio inițiativă la capăt, totul făcându-se doar de ochii lumii. De pildă, raportul de control al consilierilor județeni, despre spitalul județean de urgență, deși mustește de fapte penale, a fost ascuns într-un sertar, în loc să devină anexa unei plângeri penale către parchet, asumată de conducerea PNL. Toate acestea sunt efectul înțelegerilor subterane mizerabile avute cu PSD-ul. Dovada unei astfel de înțelegeri este nominalizarea lui Lupulescu drept candidat la alegerile din iunie 2016.

8. Lui Vîlceanu îi place să fie înconjurat de executanți, nu de politicieni cu personalitate. De aceea, cel puțin în ultimii doi ani n-au intrat oameni de valoare în partid, PNL-ul lăsând impresia unui organism muribund, care e doar pretextul în baza căruia Vîlceanu își rezolvă diverse combinații personale, din categoria cărora nu exclud nici mandatul de deputat. Deși nu aduce pe nimeni în partid, Vîlceanu este foarte activ în a-i exclude pe toți aceia care i-ar putea amenința poziția de lider absolut, pe care și-o construiește prin măsuri abuzive.

 9. Vîlceanu nu s-a consultat cu nimeni în partid când l-a adus pe Pecingină, după ce acesta proferase invective, ani în șir, la adresa majorității liderilor PNL Gorj, și după ce clamase că singurul om politic din Gorj este Ion Călinoiu. Despre Vîlceanu, Pecingină spusese că suferă de o adolescență întârziată, și că asta se vede în tot ceea ce face. Astfel de achiziții sunt de natură a dezorienta și a demobiliza susținătorii noștri.

 10. Vîlceanu n-a făcut nimic pentru consolidarea organizației de tineret, a organizației de femei și a organizației oamenilor de afaceri. Practic, aceste structuri există mai degrabă scriptic, iar liderii lor sunt total necunoscuți omului de rând pentru că n-au niciun fel de prestație publică.   

 11. Deși a încasat zeci de milioane de euro de la CEO, și cu toate că PNL-ul este, teoretic, partidul oamenilor de afaceri, sub conducerea lui Vîlceanu nu numai că n-am reușit să ne apropiem niciun organ de presă, dar ne-am ostilizat mare parte din presa locală. Ori, politică fără presă nu se poate. Să ne amintim, cu toții, declarațiile belicoase făcute cu doar câteva luni în urmă de Vîlceanu și Barbu împotriva ziarului ”Pandurul”, de pildă.

 12. Deși suntem principalul partid de opoziție din așa-zisul județ al lui Ponta, sub conducerea lui Vîlceanu partidul n-a reușit să genereze niciun lider politic cu notorietate la nivel național. Vă propun să ne uităm în istoricul presei centrale, să vedem cu câte declarații anti-Ponta a fost citat Vîlceanu, de pildă, de când a preluat conducerea partidului, și până azi.

 13. Pentru că a avut în vedere doar rezolvarea intereselor sale personale, Vîlceanu a generat fisuri și dezbinări fără precedent în partid. Ori, ca să existăm ca partid, și ca să putem face opoziție trebuie să fim uniți și să punem interesele noastre private în plan secund.

14. Vîlceanu a ignorat cu desăvârșire rolul și autoritatea primarilor PNL în partid. Niciunul dintre primarii noștri nu a prins loc eligibil pentru Parlament și nu a fost consultat, la modul real, la întocmirea listelor. Faptul că primarii noștri participă la întâlnirile convocate de parlamentarii PSD, în timp ce Vîlceanu nu prea vrea să știe de soarta lor și a localităților pe care le conduc, spune totul. Vîlceanu a spus explicit, recent, că primarul Cotojman l-a șantajat pentru a obține o funcție în partid. Din păcate, pentru el oricine nu-i aduce omagii și îndrăznește să-l critice e un șantajist.

Cu Vîlceanu la conducere, PNL a ajuns pepinieră de primari pentru PSD.

15. Vîlceanu și-a bătut continuu joc de Romanescu. Și în prezent face asta, prin declarațiile publice ale acoliților lui. Alegerile din 11 iunie a.c. ne găsesc din nou nepregătiți. Romanescu a fost izolat în partid, între el și Vîlceanu neexistând o comunicare reală. După ce l-a desemnat președinte interimar al PNL Tg Jiu, s-a grăbit să-l demobilizeze, nepromovându-l pe un loc eligibil pentru Parlament.

Vîlceanu l-a subminat continuu pe Romanescu tocmai pentru ca acum să nu-i fie contracandidat, la conducerea PNL Gorj, și pentru a rezolva interesele PSD de deținere a monopolului și controlului politic în Tg Jiu.

16. Până și susținătorii lui Vîlceanu recunosc, în absența lui, că niciodată partidul n-a fost atât de praf ca acum. Personal, mizez pe înțelepciunea lor și cred că măcar o parte dintre ei se vor opri din a gira destructurarea PNL Gorj.

17. Vîlceanu a anunțat public, referindu-se la alegerile din partid, că în mod cert el va câștiga și că e imposibil ca el să nu câștige. În marele PNL ar trebui să nu fie vorba despre interese și victorii strict individuale. A venit timpul ca în PNL să câștige partidul, și oamenii de rând care au nevoie ca noi să asigurăm în Gorj o brumă de clima democratic, oferind o alternativă reală la PSD. Vîlceanu a încercat să transforme PNL Gorj într-un cadavru, pe care să se urce până la scaunul de deputat. Parțial, a reușit: a ajuns parlamentar. Dar PNL-ul n-a murit de tot. Și asta urmează să dovedim, fiecare dintre noi, la alegerile din 8 aprilie a.c.  

Dan Vâlceanu, președintele PNL Gorj, nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. 

Vizualizări: 2,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: