180 de zile-amendă pentru un angajat al Spitalului Județean

Un salariat al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost condamnat recent la 180 de zile-amendă, după ce a fost prins conducând mașina fiului său, deși avea permisul suspendat.

Se întâmpla în urmă cu aproape trei ani. În dimineața zilei de 6 aprilie 2017, în jurul orei 11:00, C.G. a fost oprit în trafic de agenții de poliție rutieră. La controlul efectuat, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, întrucât acesta îi fusese reținut, în vederea suspendării, din data de 30 martie 2017. Atunci, bărbatul s-a urcat băut la volan, fiind depistat cu o alcoolemie de  1,30 g ‰, polițiștii eliberându-i o dovadă fără drept de circulație.

Bărbatul și-a recunoscut fapta în instanță, iar la sfârșitul lunii trecute, Judecătoria Târgu Jiu i-a stabilit pedeapsa. Muncitorul de 56 de ani, de la Spitalul Județean Târgu Jiu, s-a ales cu 180 de zile-amendă a câte 10 lei, respectiv 1.800 lei. Instanța a constatat că bărbatul mai avea o amendă penală, de 2.000 de lei, primită în 2018, astfel că a contopit cele două pedepse.

„În baza (...) contopește pedepsele aplicate, în pedeapsa cea mai grea de 2.000 de lei, pe care o sporește cu o treime din cealaltă pedeapsă, pedeapsa rezultantă fiind de 2.600 de lei. Pune în vedere inculpatului dispozițiile art. 63 C.pen., potrivit cărora, dacă persoana condamnată, cu rea credință, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. Obligă inculpatul la 700 de lei cheltuieli judiciare statului”, a decis Judecătoria Târgu Jiu, sentința nefiind definitivă.

Vizualizări: 2,687

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: