Șofer din Gorj, pericol pe autostradă

Un șofer de 51 de ani, din Gorj, a fost condamnat la 2 ani de închisoare, dar nu va ajunge nici măcar o zi după gratii. Instanța a suspendat executarea pedepsei, stabilind un termen de încercare de 4 ani.

Bărbatul din Polovragi a fost depistat pe Autostrada A1 București-Pitești, conducând un tir în stare avansată de ebrietate. Polițiștii l-au trimis la spital pentru stabilirea alcoolemiei, rezultatul fiind unul șocant: 3,30 g/l alcool pur în sânge, adică de peste patru ori limita maximă permisă de lege.

Bărbatul și-a recunoscut vina. A spus că a plecat, la prânz, din portul Constanța către Râmnicu Vîlcea, iar în jurul orelor 20.00 a oprit la km 56 al A1, unde a băut „două beri”. O jumătate de oră mai târziu, a fost depistat de organele de poliție, pe raza județului Argeș. Incidentul a avut loc în primăvara anului 2018.

Judecătoria Topoloveni l-a condamnat pe gorjean la 2 ani de închisoare cu suspendare, decizie menținută, luna trecută, de Curtea de Apel Pitești.

„S-a reținut că inculpatul a avut o concentrație alcoolică de patru ori mai mare decât limita de la care se incriminează fapta, a condus un ansamblu auto pe sectoare de drum intens circulate și de mare viteză, iar acel consum considerabil de băuturi alcoolice i-au redus vădit abilitățile de a conduce (...) elemente ce imprimă o periculozitate sporită a faptei, astfel încât sancțiunea aplicată trebuie să fie aptă a corija un astfel de comportament și să preîntâmpine adoptarea unei conduite similare”, a decis instanța.

Pe durata termenului de supraveghere de 4 ani, șoferul este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Polovragi, județul Gorj, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

În plus, gorjeanul nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 2 ani.

Vizualizări: 8,767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: