Aldescu: Mi-au băgat un spor de handicap

Cristi Aldescu, liderul sindical de la AmbuSan Gorj, și-a reluat din noiembrie anul trecut munca pe ambulanță, după aproape zece ani în care s-a ocupat doar de munca sindicală. S-a și ales cu un proces din partea Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, obiectul dosarului fiind “acțiune în răspundere patrimonială”.

Aldescu ne-a explicat ce s-a întâmplat. “Au adus o doamnă la resurse umane care face numai greșeli la salarii. Mie mi-au băgat un spor de handicap în noiembrie și mi-au dat 700-800 de lei în plus. Este normal să îi dau înapoi, dar am cerut un raport de audit, să văd cum fac calculele, pentru că nu vreau să îmi rețină din netul meu ce au plătit în plus la stat din greșeala lor”, a spus Cristi Aldescu.

Potrivit unui calcul pus la dosarul de judecată, Aldescu a primit în plus pe noiembrie 772 de lei brut, adică o sumă de 445 de lei net.

Liderul sindical a spus că el a avut noroc, că lui i-au dat bani în plus, dar are colegi la care s-a greșit în minus. “În fiecare lună sunt salariile greșite. Sunt greșeli pe minus, ore suplimentare care nu sunt băgate la plată. Salariile le face un program, când pleacă datele de la oficiantul de resurse umane, cineva pune viza control financiar preventiv, apoi semnează directorul economic, managerul. Trebuie să aibă o responsabilitate pentru ceea ce semnează, cred că trebuie să verifice cineva ce se întâmplă”, a mai spus liderul sindical. (R.S.)

Vizualizări: 2,960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: