A venit de la muncă din Italia și a ajuns în pușcărie

Un tânăr de 22 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a ajuns din nou în spatele gratiilor, la scurt timp după ce fusese eliberat condiționat.

Gabriel Florin Muraru a revenit în țară pe 9 octombrie 2019, din Italia, unde a fost plecat la muncă. A ajuns dimineața în Timișoara, cu autocarul, iar seara s-a decis să plece spre casă, la Târgu Jiu.

Înainte de asta, în jurul orelor 01:00, tânărul a ajuns la un spital din Timișoara. A cerut îngrijiri medicale, acuzând dureri la un picior. A nimerit însă la un spital de copii, de aici fiind îndrumat să meargă la o altă unitate sanitară.

Când a ieșit din spital, lui Gabriel i-a „sărit” în ochi o mașină parcată în curte. Nu a stat prea mult pe gânduri și s-a hotărât să ia Range Rover-ul, pentru a ajunge la Târgu Jiu. A pătruns cu ușurință în autoturismul care nu era asigurat și a găsit în cotieră un mănunchi de chei cu care a încercat să pornească mașina. Nu a reușit, pentru că imediat a fost surprins de paznicul spitalului, care a alertat poliția. 

Tânărul a fost reținut și introdus în arest. Furios, și-a bătut colegul de celulă cu pumnii și picioarele, cauzându-i acestuia leziuni traumatice pentru care au fost necesare 3-5 zile de îngrijiri medicale.

Gabriel le-a spus anchetatorilor că a fost deranjat de comportamentul colegului care nu a vrut „să-i citească” niște hârtii și pe care l-a bănuit având o altă orientare sexuală.

Luna trecută, târgujianul a fost condamnat de Judecătoria Timișoara la 1 an și 6 luni închisoare pentru tentativă la furt calificat și loviri sau alte violențe, ambele infracțiuni fiind comise în stare de recidivă postexecutorie.

Tânărul se află în arest preventiv, sentința nefiind definitivă. Deținutul bătut a fost despăgubit cu 3.000 de euro, reprezentând daune materiale și morale.

Anterior, Gabriel Florin Muraru a fost condamnat definitiv, de Judecătoria Târgu Jiu, la 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată. La data de 31.05.2018, inculpatul a fost liberat condiționat, având un rest de pedeapsă de 193 de zile.

Vizualizări: 13,372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: