200 de mineri către Ciurel: Până pleci, noi stăm afară!

Peste 200 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia au protestat, ieri, timp de o oră, în faţa sediului Diviziei Miniere faţă de nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă şi lipsa dialogului social. Minerii şi energeticienii au cerut demisia directorului general Laurenţiu Ciurel şi au afişat mesaje împotriva lui şi a echipei de conducere a companiei. Liderii de sindicat din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), organizatorii manifestării, cred că lui Laurenţiu Ciurel ar trebui să-i fie teamă pentru ceea ce a făcut societăţii şi salariaţilor. Nici un membru al conducerii nu a venit să stea de vorbă cu protestatarii.

Protestele vor continua toată săptămâna şi liderii de sindicat speră că în ceasul al 12-lea îi vor face pe cei din conducere să negocieze un Act Adiţional la Contractul Colectiv de Muncă. Cele 200 de persoane au strigat lozinci împotriva lui Laurenţiu Ciurel, Victor Ponta, Ion Călinoiu şi PSD. „Oamenii aşteaptă ca acest penal care e în fruntea companiei să fie debarcat. A furat cu Ponta şi cu Şova. De asta-l ţin“, a declarat liderul Constantin Mitrescu. „Şi de-i iarnă şi de-i vară, până pleci noi stăm afară“, „Infractor incompetent duce CEO în faliment“, „Salariile managerilor au crescut cu 700%, salariile minerilor au scăzut cu 22,8%“, „112, urgenţă naţională. Salvaţi CEO!“ şi „Ponta este mitoman, n-are sânge de gorjean“ sunt doar câteva din mesajele angajaţilor.

„Nu a distrus FNME“

Printre manifestanţi au fost şi angajaţi care sunt pe lista de pază, dar nu au început lucrul şi nu au habar ce se va întâmpla cu ei, dar şi personal aflat în curs de plasare. O angajată de la Rovinari i-a făcut lui Ciurel şi o poezie: „Fiindcă m-ai plasat, noi ne-am deplasat/ nu mai suportăm stresul ce-l avem/Îţi dorim să vii pe Alecsandri! Anul care vine îl vrem fără tine/ Nu mai vrem tirani. La anul şi la mulţi ani“.

Liderul sindical Constantin Mitrescu a acuzat conducerea CEO că în timp ce anunţă reorganizarea TESA face angajări pe pile. „Conducerea şi-a dat salarii între 7 mii şi 10 mii de euro, iar salariaţii au pierdut 900 de lei pe brut faţă de 2012, nu au pe ce să pună mâna în cariere, instalaţiile din energie stau să cadă. Acum o săptămână au angajat o nepoată de-a lui Cârciumaru. E soţia nepotului lui Cârciumaru“, a spus Mitrescu.

Angajaţii CEO, membri ai FNME, au strigat „Unitate“, iar unul dintre protestatari a ironizat o declaraţie de acum câteva săptămâni dată de Laurenţiu Ciurel. El spunea că la FNME mai sunt 26 de membri. „Uitaţi, număraţi-i, aceştia sunt cei 25 de membri ai FNME. Cel de-al 26-lea nu s-a putut trezi“, a spus acesta arătând spre cei 200 de oameni.  Sindicalistul Dan Pîrvulescu avertizează conducerea că FNME va fi şi mai puternică. „Aşa zisul director şi-a dorit să distrugă FNME, uitaţi că nu a distrus-o după un an de zile, vom fi din ce în ce mai mulţi. În loc să-ţi foloseşti creierul, îţi foloseşti tupeul în conducere. Lui Ciurel trebuie să-i fie teamă, pentru că a dus această societate şi aceşti oameni la disperare“.

Nici un membru al conducerii nu a venit să stea de vorbă cu cei aflaţi în Piaţa Prefecturii, dar au fost câteva persoane care au stat pe margine şi au transmis prin telefon atmosfera de la protestul angajaţilor.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: