Dumitraşcu: Transportul minerilor în carieră este problema Directoratului

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a cerut administraţiei companiei să găsească soluţii pentru asigurarea transportului angajaţilor în cariere. Preşedintele Gabriel Dumitraşcu a spus că discuţia pe această temă a avut loc la ultima şedinţă al consiliului şi că Directoratul nu a venit deocamdată cu o soluţie viabilă şi economică pentru rezolvarea acestei probleme. În timp ce forurile de conducere ale complexului se arată cu degetul, minerii îşi pun zi de zi viaţa în pericol mergând prin cariere cu mijloace de transport improprii.

Pandurul a relatat în nenumărate rânduri modul periculos în care sunt transportaţi minerii până la excavatoare, fie cocoţaţi pe tractor, fie în jeep-urile şefilor de cariere, în picioare. În timp ce minerii se deplasează cu ce pot prin perimetrul unităţilor miniere, şefii lor se plimbă cu noile Dacia Duster, pentru achiziţia cărora compania a alocat 1,8 milioane de lei.

Preşedintele Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia spune că nu vede nimic rău în asta. „N-are nicio legătură faptul că un director merge cu un Duster. M-aş fi sesizat şi aş fi fost indignat să aflu că un director merge cu o Toyota Land Cruiser, cum era acum câţiva ani. Ce parcuri de maşini aveau, cu motoare de tanc, în piele şi cu toate facilităţile. E o revenire de la nesimţirea de a merge cu Toyota şi până la a merge cu un Duster”, a spus Dumitraşcu. 

Preşedintele Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia a declarat că au fost discuţii în şedinţele consiliului referitoare la asigurarea transportului salariaţilor prin cariere şi că trebuie îndeplinite o serie de condiţii de legalitate şi norme privind mijloace de transport într-un astfel de mediu. În plus, el spune că trebuie să se ţină seama că în carieră nu e ca pe bulevardele din Capitală. „Reglementările, cel puţin aşa cum le-am văzut noi, sunt pe undeva exagerate. A rămas să facă un model pe care să ni-l prezinte. O cunoaştem, o cunoaşte şi executivul bine, căutăm o soluţie. (...) Din ce ne spuneau, să aduci şenilate ca să facă faţă la condiţii de carieră, nu există în România. Dacă ar fi cariera ca bulevardele din Bucureşti sau măcar ca străzile, n-ar fi o problemă. Dar în carieră nu te poţi duce cu orice mijloc de transport”, a precizat Dumitraşcu, care a subliniat că rezolvarea problemei transportului este la Directorat, nu la Consiliul de Supraveghere. „O discuţie am avut în CS cu executivul, este o problemă strict a executivului. Noi le-am spus să găsească o soluţie pe care să ne-o comunice. O soluţie şi legală şi economică în acelaşi timp. A fost o discuţie la ultimul CS legat exact de aspectul acesta, dar, repet, este o problemă strict legată de Directorat. Sunt convins că în momentul de faţă lucrurile aşa stau, ştiu că aşa se întâmplă”. Cert este că pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia de ieri nu s-a aflat acest subiect.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: