Consilierii din Târgu Jiu îl scapă pe Ciurel de ancheta DNA

Procurorii DNA au redeschis în urmă cu câteva luni dosarul privind achiziţia acum zece ani a unui teren de către fostul Complex Energetic Rovinari, inclus acum în CE Oltenia. Ciurel, care era director şi atunci, a aprobat achiziţionarea unui teren în zona Artego din Târgu Jiu, unde ar fi trebuit construite case pentru strămutaţi. Terenurile au fost cumpărate de la oameni de afaceri care le achiziţionaseră cu puţin timp înainte, mult mai ieftin. Fiind un teren mlăştinos, acesta nu a putut fi folosit pentru construcţii. Aflând probabil de ancheta DNA, cei de la complex fac de câteva luni demersuri pentru a pune în valoare terenul lăsat în paragină de 10 ani.

Consilierii locali din Târgu Jiu au aprobat ieri Planul Urbanistic Zonal, strada Narciselor, solicitat de Complexul Energetic Oltenia prin Sucursala Divizia Minieră (SDM) şi UMC Pinoasa pentru construirea Vatră de Sat Artego, adică pentru realizarea de locuinţe destinate expropriaţilor. Terenul este situat în intravilanul municipiului şi are o suprafaţă de circa 59.000 mp, având destinaţia de livadă. În fapt, terenul în cauză a fost achiziţionat în urmă cu circa 10 ani de CE Rovinari, de la mai mulţi oameni de afaceri. La acea vreme terenurile în zona respectivă se vindeau la preţuri de chilipir, mulţi dintre afaceriştii care au aflat de intenţia celor din minerit de crea locuinţe pentru expropriaţi în acea zonă au pus mâna pe aceste terenuri. Este şi cazul afaceristului Gheorghe Sucitu, care a achiziţionat circa 2 hectare de pământ cu 120.000 lei pe care le-a revândut ulterior către CE Rovinari cu o sumă de cinci ori mai mare, respectiv peste 600.000 lei. Totodată, un alt afacerist a fost despăgubit de CE Rovinari de 50 de ori mai mult decât cumpărase terenul. A investit 600 de lei şi a primit de la mai-marii din minerit peste 300.000 lei.

Aceste achiziţii au făcut obiectul unei anchete a DNA în trecut. Conform unor surse, dosarul a fost redeschis anul acesta iar administraţia CE Oltenia a început demersurile pentru a pune în valoare terenul, cât să nu pară că l-a  cumpărat degeaba. 

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: