CE Oltenia, amendat de ITM pentru transportul minerilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a amendat CE Oltenia după ce Pandurul a arătat, încă o dată, că angajaţii sunt transportaţi în condiţii neconforme în perimetrul carierelor. Între timp şi conducerea carierei Pinoasa cercetează disciplinar salariaţii care au fost surprinşi în timp ce mergeau la punctul de lucru căţăraţi pe un tractor. Şeful echipei, Nicolae Grivei, a spus că la Pinoasa există un singur mijloc de transport conform şi că nu este disponibil de fiecare dată când este nevoie de folosirea lui. “Mai bine mergem pe jos”, spune acesta.

ITM Gorj a transmis luni concluziile verificărilor efectuate la Cariera Pinoasa, după ce Pandurul a relatat modul periculos în care erau transportaţi minerii prin carieră. CE Oltenia a fost amendat de inspectorii de muncă pentru faptul că nu a asigurat transportul angajaţilor în perimetrul carierei. Reprezentanţii ITM Gorj nu au dorit să comunice cuantumul amenzii, au spus doar că poate varia între 5.000 şi 10.000 lei. “ITM Gorj s-a autosesizat vineri 21.11. 2014 şi a dispus efectuarea unui control amănunţit la unitatea minieră în cauză. Urmare a verificărilor de specialitate s-a confirmat veridicitatea informaţiilor publicate în paginile cotidianului local. În această situaţie, Complexul Energetic Oltenia a fost sancţionat contravenţional cu amendă (…) pentru nerespectarea măsurilor cu caracter permanent şi obligatoriu, măsuri care interzic transportul angajaţilor în cariere cu mijloace auto neadecvate şi neconforme”, se arată în comunicatul ITM Gorj.

Maistrul Grivei: Nu eram nebuni să ne urcăm acolo

Angajaţii CE Oltenia întăresc încă o dată informaţia conform căreia la nivelul unităţilor miniere mijloacele de transport sunt insuficiente. Nicolae Grivei, unul dintre cei patru angajaţi ai carierei Pinoasa surprinşi miercuri în timp ce mergeau agăţaţi de un tractor, a spus că în ziua respectivă singurul mijloc de transport conform era folosit într-o altă zonă. Acesta speră ca cei din conducere să nu-i taie din salariu, mai ales că nu a mers de plăcere cocoţat pe tractor, ci pentru a îndeplini o sarcină de serviciu. “Avem o tanchetă la sector, dar era plecată când a trebuit să o folosim noi. Nu eram nebuni să ne urcăm acolo. Era plecată la altă haldă. Ne-am cam grăbit, trebuia să aşteptăm tancheta să vină, dar era vremea cum era şi am zis să rezolvăm problema mai repede. N-avem ce face, a rămas câte o tanchetă la fiecare sector. Să sperăm că nu ne-or lua banii. O să încercăm tot timpul să punem materialele unde ne-am suit noi şi să o luăm pe jos când e tancheta în altă parte. Probabil că acum, după chestia asta, nu o să mai zică nimeni haideţi repede sau nu ştiu ce. O să ne ducem cu tancheta şi când n-o fi mergem mai bine pe jos”, a declarat Nicolae Grivei, şef echipă al formaţiei Depanare din cadrul Carierei Pinoasa.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: