200 de polițiști vor acţiona în minivacanţa de 1 decembrie

Urmează câteva zile de relaxare pentru locuitorii judeţului Gorj, dar nu şi pentru poliţişti. Minivacanţa de 1 decembrie aduce numeroase manifestări şi activităţi la care cetăţenii vor putea să participe.

Pentru cei care vor lua parte la eveniente şi vor circula prin zone aglomerate, reprezentanţii IPJ Gorj transmit: „La nivelul judeţului Gorj vor acţiona în aceasta minivacanţă, în medie, zilnic, peste 200 de poliţişti. Va recomandăm să fiţi atenţi cu banii şi cu obiectele personale, mai ales când vă aflaţi în zone aglomerate. Întrucât anticipăm valori crescute de trafic, poliţiştii rutieri vor acţiona cu efective mărite, pe sectoarele de drum intens tranzitate”.

 Şi jandarmii vor suplimenta echipajele în această perioadă, mai ales pe traseele montane: „Efectivele Inspectoratului de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, vor fi prezente în zonele de manifestare dedicate Zilei Naţionale a României, vor acţiona cu efective mărite pe traseele montane din judeţul Gorj, respectiv zona montană Rânca şi zonele de responsabilitate ale posturilor montane Runcu şi Tismana. În data de 1 decembrie, vă aşteptăm cu un stand de expoziţii în zona Stadionului Municipal, unde vom avea tehnică auto, mijloace de protecţie din dotarea jandarmeriei, precum şi dulciuri pentru cei mici. Jandarmii gorjeni vor defila în Piaţa Prefecturii, alături de colegii de la ISU şi MAPN. Vă reamintim că Transalpina este închisă şi vă recomandăm să nu plecaţi pe trasee montane, neechipaţi corespunzător”, a afirmat căpitan Cocolea Alexandru, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj.

 De asemenea, Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, le sugerează gorjenilor să fie precauţi în zonele aglomerate şi să nu lase copiii nesupravegheaţi: „Daca alegem să ne petrecem minivacanţa în locuri aglomerate, participând la manifestările de 1 decembrie, trebuie să avem în vedere să nu blocăm sub nicio formă căile de acces sau căile de evacuare cu autoturismele proprietate personală. Fumăm în locurile special amenajate şi nu aruncăm ţigările la întâmplare. Copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi. Dacă alegem să folosim focul deschis pentru prepararea hranei, trebuie să avem grijă ca acesta să nu se extindă la vecinătăţi. Stingem complet jarul la terminare”.

În ceea ce priveşte consumul băuturilor alcoolice şi a substanţelor interzise, Laurenţiu Şoşoi, din cadrul Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere Gorj, recomandă: „Le sugerez şoferilor care au consumat băuturi alcoolice, să nu se urce la volanul maşinii.  De asemenea, pentru persoanele care participă la manifestării, le recomandăm să fie atente la produsele pe care le cumpără şi să nu stea în apropierea persoanelor care au consumat băuturi aloolice sau substanţe psihotice”.

Vizualizări: 303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: