450 de poliţişti lucrează de Revelion

 Peste 450 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj vor acţiona pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru ca trecerea dintre ani să aibă loc în condiţii de siguranţă.

În perioada 31 decembrie 2011 - 1 ianuarie 2012, peste 450 de poliţişti de la structurile ordine publică şi rutieră, poliţie judiciară şi intervenţie rapidă se vor afla în misiune pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Poliţiştii sunt pregătiţi să aplice cu fermitate legea atunci când situaţia o impune, să asigure o intervenţie rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unei fapte antisociale, să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta climatul de ordine şi linişte publică.

În noaptea de Revelion, poliţiştii din dispozitivele de ordine publică vor acţiona atât în mediul urban cât şi în cel rural, pentru asigurarea ordinii publice în zonele adiacente locurilor de desfăşurare al manifestărilor publice, identificarea şi semnalarea urgentă a eventualelor surse de risc la adresa securităţii cetăţenilor prezenţi la aceste manifestări. De asemenea, vor fi intensificate acţiunilor de patrulare urmărindu-se legitimarea şi stabilirea identităţii persoanelor care, prin modul de manifestare, tulbură ordinea şi liniştea publică, dar şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă, a tâlhăriilor ori furturi din genţi şi buzunare.

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe arterele de circulaţie, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea circulaţiei.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor care vor participa la adunările publice organizate cu ocazia Revelionului 2012, să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri care dirijează traficul.

În cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, recomandăm cetăţenilor să solicite ajutorul celei mai apropiate patrule de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: