O consilieră de la Protecţia Copilului, împătimită a curselor de maşini

Corina Drăgan, consilier juridic în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, face parte de mai bine de trei ani din Federația Română a Automobilismului. Nu de puţine ori, Corina Drăgan a putut fi văzută arbitrând la concursul pentru viteză în coastă, concurs organizat anual la Rânca. Acesta a desfășurat toată viața activități sportive, fiind timp de patru ani campioană județeană la tenis de masă. Acum își dedică majoritatea timpului liber copilului ei în vârstă de 11 ani, dar și arbitrajului de raliuri.

Absolventă de drept, Corina Drăgan spune că după ocuparea funcției de consilier juridic în cadrul DGASPC Gorj, sportul a trecut pe locul doi în viața ei. Chiar și așa, cu trei ani în urmă și-a luat inima în dinți și la îndemnul tatălui ei, profesor de sport, a urmat niște cursuri în cadrul Federației Române de Automobilism întocmai pentru a deveni arbitru de curse. ”A fost o chestie de întâmplare, tata a zis că s-ar putea să-mi placă și într-adevăr mă uitam la televizor la raliuri și nu înțelegeam niciodată ce semne arătau arbitrii de pe margine. Am făcut apoi cursurile, se dau anual examene și acum îmi place foarte mult ceea ce fac. Este mai mult o inițiere în domeniul raliului”, a declarat Corina Drăgan.

”Sunt strictă şi nu mă abat de la regulament”

Acesta mărturisește că deși este femeie, concurenţii de la viteză în coastă din Rânca o tratează mereu cu respect şi ştiu că îşi face treaba cu responsabilitate. ”La început mi-a fost greu, eram un fel de new-entry dar acum s-au obișnuit cu mine, știu și ei că sunt strictă şi că nu mă abat de la litera regulamentului. E o activitate pe care o fac cu plăcere deși nu are nimic în comun cu Protecția Copilului”, a adăugat Corina Drăgan.

Îi plac mașinile de greutate

Fană declarată a mașinilor de greutate, Corina Drăgan spune că un astfel de hobby implică și cunoașterea câtorva noțiuni despre automobile. Interesant este că deși are adrenalina în sânge, Corina se declară un șofer ”ascultător”. ”M-am gândit și eu de nenumărate ori să particip ca și concurentă la o astfel de competiție dar încă nu mi-am luat inima în dinți. Sunt încă în faza de analiză. Nu pot să spun că sunt o împătimită a automobilului iar faptul că am și un copil pot să spun că sunt un șofer ascultător, trebuie să conduc în așa fel încât să-mi protejez copilul”, a mărturisit Corina Drăgan.

COPIL

Aceasta este mama unui băiat de 11 ani care la rândul lui practică înotul. ”Este un copil pacifist, nu-i plac sporturile care implică viteză și adrenalină, el practică înotul și sunt mândră de el pentru că în felul acesta se dezvoltă frumos și fizic și psihic”, a adăugat Corina Drăgan.

Vizualizări: 339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: