5 avantaje ale unei stații de călcat față de un fier clasic de călcat

De la apariția mai modernelor stații de călcat, a apărut dilema: ce să alegi între fierul clasic de călcat și o stație de călcat. Care este mai bun? Merită să investesc mai mult într-o stație de călcat sau fierul de călcat îmi este suficient? Câți dintre noi nu și-au pus aceste întrebări atunci când au avut de cumpărat un nou electrocasnic mic destinat călcării hainelor?

Așadar, este mai bună o stație de călcat decât un fier? Depinde! Depinde de ce ai nevoie. Dar dacă vrei câteva motive care să te ajute să te decizi, iată avantajele unei stații de călcat:

1. O stație de călcat e ideală dacă ai multe haine de călcat

Pentru că o stație de călcat are un rezervor de apă mai mare decât un fier clasic, aceasta îți va permite să calci o cantitate mai mare de haine într-o singură utilizare, fără a fi nevoie să reumpli recipientul. Dacă ești genul de persoană care preferă să calce mai multe haine deodată și aloci acestei operațiuni o zi anume, atunci o stație de călcat este ideală pentru tine.

Stații de călcat - oferte (LINK)

2. O stație de călcat este mai eficientă

Pe scurt: calci mai mult și calci mai repede. Timpul acordat fiecărei cămăși, fiecărui așternut sau fiecărei perechi de pantaloni pentru călcat este mai redus. Asta datorită puterii mai mari a vaporilor. Nu trebuie să insiști de mai multe ori în fiecare zonă a hainei de călcat, pentru că stația de călcat își face treaba mai rapid și mai bine.

3. O stație de călcat îți economisește timp

Știu că am vorbit deja despre economia de timp la punctul anterior, dar nu am menționat un alt aspect important: datorită jetului de aburi mult mai puternic al unei stații de călcat, față de fierul clasic, poți călca hainele direct pe umeraș, la ”verticală”. Un lucru mai mult decât binevenit, mai ales când e vorba de sacouri, pe care oricum să le întinzi corespunzător pe masa de călcat era o adevărată bătaie de cap.

Stații de călcat - oferte (LINK)

4. Cu o stație de călcat, adio accidente!

De-acum nu mai riști să distrugi hainele sau să dai foc la casă dacă uiți fierul de călcat în priză așezat pe țesătură. O stație de călcat își reglează temperatura în funcție de material, așa că nu va mai arde hainele. Totodată, pentru că utilizează cantități mai mari de aburi, stațiile de călcat nu mai au nevoie să încingă talpa la temperaturi atât de mari precum fiarele de călcat clasice.

5. O stație de călcat e mai ușor de manevrat

Poate că nu pare, pentru că o stație de călcat este mai voluminoasă decât fierul clasic de călcat, dar prima este mai ușor de manevrat. Cum așa? La o stație de călcat utilizezi efectiv doar talpa fierului pentru călcat, fără rezervor, care este separat.

Lucru care nu e valabil la fierul de călcat clasic cu rezervor încorporat. Așadar, cu o stație de călcat ai de ridicat și manevrat o piesă de dimensiuni și greutate mai mici decât în cazul fiarelor de călcat clasice. Rezervorul rămâne pe stația de andocare, fără a te incomoda în vreun fel.

Vizualizări: 1,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: