Rețetă simplă de cartofi cu usturoi și pesmet, la cuptor

Rețeta de cartofi cu usturoi și pesmet este o alegere simplă, dar extrem de gustoasă pentru orice masă rapidă. Usturoiul oferă o aromă intensă, iar pesmetul creează o crustă crocantă, făcând acest fel de mâncare delicios.
Dacă vrei să adaugi un plus de savoare, poți presăra peste cartofi puțin cimbru sau boia dulce pentru o notă ușor afumată. De asemenea, îi poți servi alături de o salată de sezon sau cu un sos de iaurt.
Această rețetă este nu doar gustoasă, ci și foarte versatilă, putând fi adaptată în funcție de preferințe!
Ingrediente:
1 kg de cartofi (preferabil sa fie mai mici)
5 căței de usturoi
4 linguri de usturoi
Mărar, pătrunjel, sare, piper
4 linguri de pesmet
Mod de preparare:
Cartofii trebuie spălați și puși la fiert în coaja. După ce au fiert, cartofii se lasă la răcit și mai apoi se curăță de coajă.
Cartofii curățați se amestecă cu ulei, sare, usturoiul pisat și mai apoi se presară pesmetul care trebuie sa fie distribuit uniform.
Cartofii se pun într-o tavă și se pun la cuptor pentru 30-35 minute la 180 de grade.
Sfaturi pentru a obține cei mai gustoși cartofi cu usturoi și pesmet:
Alege cartofi potriviți, dacă vrei o textură mai cremoasă în interior, folosește cartofi cu coajă subțire (de exemplu, cartofi noi). Dacă preferi o textură mai fermă, alege cartofi roșii.
După ce îi fierbi și îi cureți, lasă-i câteva minute să se usuce bine sau tamponează-i cu un șervet. Astfel, uleiul și condimentele vor adera mai bine la ei.
Pentru extra crocant poți prăji ușor pesmetul într-o tigaie uscată înainte de a-l adăuga peste cartofi. Acest truc va intensifica aroma și va oferi o textură mai crocantă.
Vizualizări: 9,064
Distribuie Trimite pe WhatsApp