A băgat în fotbal banii câştigaţi în străinătate. „Fac ceva pentru copii”

Un gorjean din Târgu Cărbuneşti a investit o bună parte din banii câştigaţi prin muncă peste hotare în pregătirea viitorilor fotbalişti ai Gorjului. Ionuţ Gîlcescu vine astfel în întâmpinarea micuţilor talentaţi, dar care nu au posibilităţi financiare pentru a face sport de performanţă. A cooptat la clubul de fotbal pe care l-a înfiinţat zeci de copii din Târgu Cărbuneşti şi din localităţile învecinate, iar, în perspectivă, Ionuţ Gîlcescu şi-a propus să înfiinţeze şi o echipă de seniori care să activeze în liga a IV-a.

Ionuţ Gîlcescu are 34 de ani, iar în urmă cu un deceniu a luat calea străinătăţii, pentru un trai mai bun. A reuşit prin muncă asiduă, iar acum culege roadele. Are o firmă de construcţii în Anglia, dar şi câteva afaceri pe plan local. Ionuţ Gîlcescu şi-a propus ca într-o zi să revină definitiv acasă.

 „M-am săturat şi de străinătate”

Pentru că este pasionat de fotbal, dar şi pentru că a vrut să vină în sprijinul copiilor talentaţi care vor să facă sport de performanţă şi nu au posibilităţi financiare, Ionuţ Gîlcescu a înfiinţat la Târgu Cărbuneşti un club sportiv, un soi de academie de fotbal. Peste 40 de copii din Târgu Cărbuneşti, Hurezani, Jupâneşti, Scoarţa, Ţicleni, dar şi din alte localităţi din Gorj au fost recrutaţi la club. Este vorba de copii născuţi între anii 2006-2013, care formează două grupe de juniori.

„Am peste 10 ani de când sunt plecat în Anglia împreună cu soţia. Am un copil în vârstă de 6 ani, născut acolo. Şi el este la echipă. Rămâne de văzut cât de fotbalist este, pentru că nu-i prea place. E chiar opusul meu. Eu fugeam de acasă să merg la antrenamente, el nu. Am şi firma de construcţii în Anglia. Mi-am deschis aici un magazin alimentar şi un bar. Vreau să mai deschid un bar, să vedem dacă pot să mă retrag acasă. M-am săturat şi de străinătate. Asta este marea pagubă. Acum revin acasă la o lună-două”, a explicat Gîlcescu.

 Fac gratuit sport de performanţă

Cărbuneşteanul le oferă copiilor de la clubul său, gratuit, instruirea necesară, dar şi echipamentele sportive. Vrea să achiziţioneze şi două microbuze, pentru transportul celor mici. „Ideea o am de foarte mult timp, dar n-am avut posibilităţi extraordinare pentru a înfiinţa un club. Sunt costuri foarte mari, mai ales că nu te ajută nimeni. Primăria Târgu Cărbuneşti ne ajută cu baza sportivă, dar financiar este mult mai greu. Sunt nişte cheltuieli foarte mari câteodată, dar m-am gândit să fac ceva pentru copii. Pe viitor, dacă o să ne dezvoltăm, ne gândim să ţinem şi o echipă în Divizia D sau Onoare. În trei luni, s-au cheltuit în jur de 30.000 de lei, cu antrenorul, cu articolele pentru copii, totul este gratuit la noi, nu e cu taxă, cum sunt la celelalte cluburi. Vrem să facem ceva pentru copii, nu bani pentru noi. Deja ne-am înscris, ne-am afiliat, la juniori D şi E”, ne-a declarat Ionuţ Gîlcescu.

Activităţile sportive ale copiilor de la club se desfăşoară pe terenul sintetic, în sala de sport şi pe stadionul din Târgu Cărbuneşti, puse la dispoziţia clubului de administraţia locală. Copiii sunt antrenaţi de Alexandru Avramescu, fost jucător la Pandurii Târgu Jiu.

 TURNEU

Cărbuneşteanul va organiza miercuri, 29 august, la Târgu Cărbuneşti, în colaborare cu primăria, un turneu de fotbal pentru copii. Competiţia are loc în contextul desfăşurării Zilelor Oraşului Târgu Cărbuneşti. Şase echipe de juniori se vor duela pe stadionul din oraş, începând cu ora 9.00. Mare parte din echipe sunt din Gorj, însă vor concura şi sportivi din Mehedinţi. Cei mai talentaţi sportivi vor fi premiaţi cu diplome şi cupe.

Vizualizări: 7,491

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: