Mărturii incredibile ale unor foşti pacienţi: Medicul mi-a cerut şpagă 1.000 de lei din prima zi

Mărturii incredibile ale unor foşti pacienţi ai medicului Gheorghe Neaţă. Un bărbat operat de medicul Neaţă susţine că nu se uita la el dacă nu-i dădea bani. “Prima dată, mi-a cerut 1.000 de lei, apoi a zis că mai trebuie”, mărturiseşte un fost pacient al doctorului cercetat pentru ucidere din culpă şi judecat că lua mită de la pacienţi.

O femeie de doar 40 de ani a murit în urma complicaţiile apărute după ce a fost operată de Gheorghe Neaţă. S-a întâmplat în urmă cu doi ani şi familia încă îşi caută dreptatea.

„Iniţial, a fost internată pentru ocluzie intestinală. După aceea, a ţinut-o 5-6 zile. Până nu m-am dus cu banii la dânsul, au ţinut-o 5-6 zile. Eu eram plecat în afară. Ea se văita mereu de dureri. Mi-a cerut bani. Sunt în etape daţi banii. Am dus de mai multe ori. Am şi înregistrări. Soţiei mele i-a făcut operaţie. A doua zi, a început să apară probleme. Medicul mi-a spus că este în regulă, că e normal, că e în regulă. Mi-a zis să nu-mi fac probleme. În final, de fapt, avea fistulă îi cususe intestinele efectiv. După aceea, am ajuns la el. În aceeaşi zi, i s-a rupt toată operaţia toată. De aici a plecat tot calvarul”, a mărturisit soţul femeii.

Femeia a murit la spitalul din Cluj Napoca. Medicii de acolo au constatat eroarea făcută la Târgu Jiu. Ar fi operat-o singur, după cum susţin şi anchetatorii: “A efectuat anterior intervenţia chirurgicală asupra pacientei în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu singur, fără ajutorul unui alt medic care să acorde sprijin pentru ca actul medical să se desfăşoare în bune condiţii şi, în acest mod, a apărut o complicaţie postoperatorie de fistulă intestinală, complicaţie care a condus la decesul pacientei”, a spus Cristina Ciobanu, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

„Noi am făcut plângere şi sperăm să se facă dreptate. Soţia am dus-o la Cluj Napoca. Domnul doctor Neaţă mi-a pus-o la Covid şi când i-am spus că-i fac denunţuri, m-a rugat cu zeci de mii, sute de mii. I-am spus că eu voi face dreptate. L-am rugat să mă lase să o iau şi să o duc la Cluj, nu m-a lăsat. După ce şi-a dat seama că a greşit, a vrut să-mi dea bani. La început, eu am dat 1.000 de lei, apoi 800. În orice caz, în total vreo 8.000 de lei”, a mai spus Mihai, soţul femeii decedate.

Nu este singurul care a depus plângere şi care vrea să se facă dreptate. Un alt pacient al medicului Neaţă acuză că acesta i-ar fi cerut bani ca să-l opereze. „M-a operat de patru ori. Mereu a cerut bani. Mi-a spus clar, în cabinet. Cum mă duceam, spunea mereu cât mă costă deşi eram în spital. Prima dată, i-am dat 1.000 de lei, apoi a zis să-i mai dau 400 de lei că atât mă costă dacă vreau să pună plasă la operaţie. M-am împrumutat şi i-am dat, dar operaţiile nu au decurs tocmai bine pentru că acum trebuie să mă operez iar. Am făcut şi plângere la Poliţie pentru că a cerut bani”, a spus un fost pacient al medicului Neaţă.

Vizualizări: 2,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: