A băut otravă în sala de judecată

Fostul comandant al forțelor croate din Bosnia, Slobodan Praljak, 'a murit într-un spital din Haga după ce a băut otravă' în sala de judecată a Tribunalului Penal Internațional de la Haga pentru crime de război în fosta Iugoslavie (TPI), a anunțat agenția oficială croată Hina.

Incidentul s-a produs după ce TPI a decis menținerea sentințelor pronunțate anterior împotriva lui Jadranko Prlic, fost ministru al apărării al croaților bosniaci, și a altor cinci foști lideri croați din Bosnia, între care și Praljak. Judecătorul care prezida ședința a chemat doctorul și a ordonat suspendarea lucrărilor.

Praljak, fost comandant al forțelor croate din Bosnia acum în vârstă de 72 de ani, a strigat "Praljak nu este criminal. Resping verdictul vostru" — verdict care a confirmat condamnarea sa la 20 de ani de închisoare. Imediat după aceea, acesta a scos din buzunar un recipient și i-a înghițit conținutul, în fața camerelor de filmare. Avocatul său a declarat că Praljak a luat otravă, iar judecătorul Carmel Agius a suspendat ședința. La intrarea în tribunal a sosit rapid o ambulanță, iar zona a fost survolată de un elicopter.

Vizualizări: 1,855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: