A brodat Coloana fără Sfârșit după ce a scris “Luceafărul” pe pânză

Femeia care a reușit să coase pe pânză de cânepă cele 98 de strofe din „Luceafărul” și a brodat Coloana fără Sfârșit sau hora unirii vine, sâmbătă, în Gorj. Maria Todor, din Cugir, va fi prezentă la Florești, unde va avea loc un festival de romanțe și vor fi marcați 141 de ani de când Mihai Eminescu a poposit în comuna gorjeană Țânțăreni.

Manifestările au loc în localitatea Florești, din Țânțăreni, sub denumirea “Eminescu, la Florești”. Totul se va desfășura chiar în locul unde a poposit poetul în urmă cu aproape un secol și jumătate, la conacul Zoei Mândrea.

La ora 10, se vor depune flori la bustul lui Mihai Eminescu, la Centrul Cultural Țânțăreni, apoi, în Parcul „Eminescu”, amenajat chiar pe locul fostului conac, vor fi prelegeri despre Eminescu și șederea acestuia în Gorj.

Invitați speciali la eveniment sunt Maria Todor care a cusut pe pânză întregul „Luceafăr” și Laura Hant, președintele Asociației “Mihai Eminescu” din Viena. Evenimentele se vor încheia cu un festival de romanțe, dans și cântec popular.

Vizualizări: 1,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: