Marga și Manolescu răspund provocării Universității “Constantin Brâncuși”

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu organizează anual, începând cu luna iulie a anului 2019, seria de conferințe sub genericul: Provocările viitorului. Dialog la „Poarta Infinitului”.

Prima ediție a seriei de conferințe de la Târgu-Jiu va avea loc în zilele de 22-27 iulie 2019 la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, în amfiteatrul ”Auditorium Maximus” din Complexul Debarcader, strada Tineretului nr. 4.

La această ediție a seriei de conferințe sunt invitați academicieni, profesori universitari și din mediul preuniversitar, cercetători științifici, reprezentanți ai presei și administrației publice centrale și locale.

Conferențiază: prof. univ. dr. Andrei Marga, Acad. Nicolae Manolescu, prof. univ. dr. Adrian Gorun, prof. univ. dr. Constantin Brătianu, prof. univ.dr. Dumitru Miron, prof. univ. dr. Toader Nicoară, prof. univ. dr. Ion Cucui, prof. univ.dr. Octavian Mândruț, prof. univ. dr. Ion Ciucă, prof. univ. dr. Adrian Curaj, prof. univ. dr. Mihai Păunică, dr. Șerban Constantin Iosifescu, dr. Constanța Valentina Mihăilă, dr. Valentin Popescu, dr. Corina Marin. La conferință a primit invitație și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

“Intenția organizatorilor este de a susține anual la Târgu-Jiu, pe parcursul unei săptămâni, o serie de conferințe de anvergură națională și internațională în care se vor dezbate teme de interes public de actualitate și perspectivă, cu participarea unor personalități dintre cele mai competente și creative din țară și din alte țări, care pot aduce clarificări alternative viabile de soluționare în temele discutate”, arată un comunicat al universității

Printre problemele dezbătute la ediția din acest an se numără: starea actuală a învățământului din România; criza învățământului și multiplele sale conotații; influențele noilor tehnologii asupra procedului de învățământ; dezvoltarea învățământului profesional.

Vizualizări: 1,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: