A candidat la Colegiul Medicilor Gorj. "Nu am fost apărată de niciun coleg"

Medicii gorjeni și-au votat colegii care să facă parte din Consiliul Colegiului Medicilor Gorj. Alegerile au avut loc în perioada 3-4 octobrie (sâmbătă și duminică), fiind aleși 13 doctori care să constituie CM-ul. Medicul pneumolog Elena Vlad face și ea parte din cei selectați.

Peste 200 de medici au venit să-și voteze colegii care să facă parte din Colegiul Medicilor Gorj. Medicul Elena Vlad spune că a fost un altfel de scrutin, iar doctorii au considerat că este nevoie de o schimbare și că cineva trebuie să-i reprezinte așa cum trebuie. Din CM mai face parte și Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, dar și doctorul Ana Băleanu, cea care a obținut și cele mai multe voturi.

”În 3 și 4 octombrie s-au desfășurat aceste alegeri, atât pentru conducerea locală, cât și pentru reprezentanții conducerii centrale. Alegerile au fost deosebite față de alți ani, am avut observatori din partea societății civile. Au venit la vot foarte mulți medici. Cineva spunea că de 20 de ani nu au mai fost atât de mulți doctori la vot. Suntem un număr de 700 de medici și au votat în jur de 30%. S-au respectat regulile impuse de către DSP Gorj. Este încurajator că medicii au venit la vot și au considerat că votul lor contează. Din cei 13 membri foarte mulți sunt tineri”, a spus Elena Vlad.

Medicul pneumolog mai spune faptul că medicii trebuie să fie sprijiniți, inclusiv cei care se află la pensie și au nevoie de ajutor, fiind bolnavi. Ba mai mult, cadrul medical își dorește ca orele de gardă să fie trecute la vechimea în muncă.

”O organizație profesională a medicilor, indiferent că are atribuții sau nu privind propuneri legislative, cred că trebuie să se facă auzită la nivel național și să răspundă cumva nevoilor medicilor.  Un corp medical neorganizat și care nu știe ce să facă, se perpetuează asupra nevoilor pacienților. Dincolo de legea malpraxisului, noi desfășurăm o activitate în linia de gardă care se consideră program de muncă suplimentar, dar nu este considerat ca fiind vechime în muncă. Dacă noi plătim asigurări de sănătate pe aceste ore de gardă, de ce nu se consideră vechime în muncă? Medicii au o pensie conform contributivității, nu au pensii speciale. Medicii care se află la pensie și sunt bolnavi au nevoie să fie sprijiniți. Și aici Colegiul Medicilor ar trebui să fie implicat mult mai mult”, a mai spus Vlad.

Elena Vlad a vorbit și despre scandalul medical în care s-a aflat, afirmând că cei din Colegiul Medicilor nu i-au fost alături: ”Colegiul Medicilor a fost un impact dur pentru mine. Nu am fost apărată de niciun coleg. Marea mea dezamăgire este faptul că, deși am trecut prin trei comisii, nu am fost apărată de nimeni. Toată lumea s-a grăbit atunci să mă sancționeze”, a mai afirmat medicul.

Președintele și cei doi vicepreședinți ai Colegiului Medicilor Gorj vor fi aleși în perioada 17-20 octombrie, prin votul celor 13 membri. 

Vizualizări: 2,804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: