Primarii gorjeni se zbat să facă majoritate în consiliile locale. Negocieri!

Primarii gorjeni care au primit votul cetățenilor pentru încă un mandat nu au scăpat de emoții. Sunt edili care nu au obținut suficiente voturi pentru a-și asigura majoritatea în Consiliul Local, așa că poartă discuții cu reprezentanții altor partide pentru viitoare alianțe. Puțini sunt cei care vor să vorbească despre acest lucru.

Este cazul primarului din Plopșoru, care în acest moment nu are majoritate în Consiliul Local. Ar mai avea nevoie de un singur consilier de partea lui. ”Nu am majoritate. Până acum nu am bătut palma cu nimeni. Nu pot să spun nimic pentru că nu am stabilit nimic. Purtăm discuții în continuare și nu pot să spun nimic”, a precizat Petre Grigorie. Pe surse s-a auzit că liberalii ar fi dispuși la alianță, pentru că și-au trădat propriul candidat pentru promisiunea unui post de viceprimar. Practic, PNL nu are voie să se alieze cu PSD, aceasta fiind dispoziția celor de la centru.

Și la Fărcășești se caută soluții pentru o posibilă alianță, mai puțin cu Partidul Social Democrat. ”Nu avem majoritate, dar o să facem. Îmi mai trebuie doi consilieri. În acest moment discut cu toată lumea în afară de PSD. Viceprimarul va fi clar de la PNL, indiferent de alianța pe care o facem”, susține primarul Constantin Drăgoescu.

Și la Bumbești-Pițic se poartă discuții. Aici favorit pentru alianță este Partidul Mișcarea Populară. ”Nu am majoritate. Am cinci consilieri și mai am nevoie de unul. Purtăm discuții cu cei de la PMP, pentru că au un consilier și vrem alianță cu ei. E posibil să le dăm postul de viceprimar, dar nu e ceva bătut în cuie. Avem și varianta îmbrățișată de mai mulți, adică fără vice”, a spus Michy Nioață, primar.

Sunt și primari care stau fără nici un stres, pentru că majoritatea asigurată. ”Eu am majoritate în Consiliul Local și nu fac nicio alianță. Păi Geogia este primar de duzină?”, a precizat primarul din Bengești Ciocadia, Victor Geogia.

Vizualizări: 2,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: