Trucuri pentru a vopsi corect părul acasă

Nu ai timp de mers la salon sau bugetul nu îţi permite luna aceasta o programare pentru a-ţi vopsi părul? Poţi să obţii o culoare frumoasă şi sănătoasă şi acasă, dacă respecţi anumite trucuri şi nu vrei totuşi o culoare foarte pretenţioasă ci doar ceva normal.

Pentru o culoare naturală a părului sau pur și simplu pentru a acoperi firele albe, e important să ții cont de trei aspecte: de starea părului tău, dacă acesta este sau nu vopsit, și de produsul pe care te-ai decis să îl cumperi.

 1.   Nu îți vopsești acasă părul mai mult de două tonuri mai jos sau mai sus față de culoarea pe care o ai. Totodată, află că numerele culorilor de pe vopsele merg, în general, de la 1 la 10 – 1 înseamnă negru albăstrui, iar 10 înseamnă blond-deschis.

2.   Fă un test de alergie şi nu glumi cu acest detaliu, pentru că alergiile există și, dacă ți se întâmplă, te poți alege cu arsuri pe scalp și chiar chelire în zonele afectate. Ia puțină vopsea din tub cu degetul, n-o amesteca cu oxidantul și aplic-o după ureche. Ideal este să lași produsul acolo 24 de ore.

3.   Amestecă vopseaua într-un bol de plastic, în niciun caz metalic, și cu o pensulă (nu cu periuța de dinți).

4.   Nu uita de mănuși, o folie de plastic, clipsuri – pentru a separa șuvițele de păr și un pieptene, dacă vrei să uniformizezi cu el culoarea.

5.   Piaptănă foarte bine părul înainte să te apuci de treabă și separă-l în patru zone mari, trasând două cărări – una dinspre frunte spre ceafă și cealaltă de la o ureche la cealaltă.

6.   Începe aplicarea vopselei la rădăcină. Dacă este o culoare pe care deja o folosești, o aplici doar la rădăcină.

7.   Întotdeauna respectă timpii specificați pe ambalajul respectiv. După ce a expirat timpul recomandat de așteptare pentru vopseaua întinsă pe păr, emulsionează produsul cu apă – indiferent dacă vrei sau nu să îl aplici pe lungime.

8.  Clătește foarte bine părul după aceea și folosește un șampon pentru păr vopsit, pentru a opri oxidarea părului. Apoi aplică o mască și coafează-l așa cum îți dorești.

9.  Dacă alegi culori închise, folosește o cremă grasă de protecție pe tot conturul frunții, pe urechi și pe ceafă, pentru a nu păta pielea.

10.  Dacă ai păr alb, încearcă să folosești culori naturale. Părul alb se comportă total diferit atunci când îl vopsești și timpul de acționare al vopselei trebuie mărit cu zece minute.

Vizualizări: 1,971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: