Încep lucrările la centura municipiului Târgu Jiu

Încep lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu spune că mai trebuie emis ordinul de începere a acestor lucrări. Investiția trebuia să fie finalizată în anul 2016, dar de atunci și până în prezent nu s-a mai mișcat nimic.

După mai bine de 4 ani de când nu s-a mai făcut nimic la centura municipiului Târgu Jiu, primarul Romanescu spune că, peste doar câteva zile, constructorii își încep activitatea. Edilul a mai spus și faptul că termenul nu este unul foarte mare pentru ca lucrarea să fie finalizată, sperând totuși ca iarna să fie blândă, iar totul să fie gata mai devreme.

”Trebuie emis doar ordinul de începere. Este un termen permis de lege de la momentul semnării contractului și emiterii ordinului de începe a lucrărilor, presupun că mai sunt câteva zile. Ei sunt pregătiți, au un termen destul de mic pentru lucrarea pe care o mai au de executat. Sper să avem o iarnă liniștită pentru a se putea lucra. Calculele se fac întotdeauna și în funcție de temperaturile scăzute. Se va lucra la foc continuu, iar interesul meu și al lor este să terminăm cât mai repede lucrarea. Anul trecut s-a muncit și în decembrie, februarie, martie, temperaturile ne-au ajutat”, a spus primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.  

Valoarea proiectului este de 44 milioane de euro. Lucrarea presupune realizarea unor poduri peste Jiu, Amaradia şi calea ferată, dar şi două pasaje supraterane, ce vor trece peste Drumul Național 67.

Vizualizări: 2,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: