A crescut numărul infracţiunilor stradale

Şefii Poliţiei Gorj au făcut bilanţul activităţii de la începutul acestui an. Oamenii legii au transmis că s-a constatat o uşoară creştere la capitolul infracţiune stradală. Mult ar cântări şi spargerile pe care le-a dat un adolescent din Constanţa într-o singură noapte. A spart câteva zeci de maşini şi apoi a plecat din oraş.

Tânărul a fost prins după aproape o lună în Satu Mare. Şi acolo se ocupa cu infracţiuni asemănătoare. „În primele două luni au fost înregistrate 46 de infracţiuni stradale. Avem o uşoară creştere, în luna februarie am avut sesizate 17 infracţiuni stradale comise în aceeaşi noapte de către un tânăr de 16 ani, un minor, venit din judeţul Constanţa, în trecere prin judeţul Gorj, într-un anumit cartier din zona Gării a forţat încuietori la 17 autoturisme Dacia Logan. S-au făcut cercetări de specialitate, investigaţii şi a fost identificat autorul infracţiunilor. În acest moment este arestat preventiv, în mare parte nu au fost create pagube, pentru că el căuta valori în cele 17 maşini, doar pagubele suferite de proprietarii maşinilor prin distrugerea încuietorilor. De aici şi creşterea semnificativă, pentru că situaţia a fost ţinută sub control  şi nu au fost infracţiuni de mare violenţă în mediul stradal”, a spus Ion Frăţilescu, inspector adjunct al IPJ Gorj.

Cu toate acestea, gradul de infracţionalitate a scăzut faţă de anul trecut. „Vizavi de criminalitatea sesizată, în primele două luni înregistrăm o scădere a infracţionalităţii sesizate cu 4,67%, adică am înregistrat un număr de 1346 de infracţiuni, faţă de 1412 în anul 2017, un minus de 66 de infracţiuni. O scădere semnificativă o înregistrăm la infracţiunile contra persoanei şi contra patrimoniului, aici au fost sesizate 754 de infracţiuni, cu 69 mai puţine decât în anul precedent. Ca şi mediu de comitere, în mediul urban înregistrăm un număr de 706 infracţiuni, iar în mediul rural un număr de 640 de infracţiuni, constatăm o scădere a infracţionalităţii sesizate în mediul rural”, a mai declarat Frăţilescu. (M.M.)

Vizualizări: 846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: