A cumpărat un teren de la primarul Romanescu. Acum vrea un post mai bun

Situație inedită la Primăria municipiului Târgu Jiu. Un salariat care a cumpărat un teren agricol de la primarul Marcel Romanescu, în luna iunie a acestui an, s-a înscris la un concurs de promovare pe post. Primarul Marcel Romanescu dă asigurări că va fi un examen corect și transparent.

Radu Trușcă, nepotul fostului primar Florin Cârciumaru, a achiziţionat o  bucată de pământ în comuna Turcinești, primarul din Târgu Jiu primind a șasea parte din suma de 58.990 de lei, fiind vorba de mai mulți moștenitori ai respectivului teren. Tranzacția a avut loc în data de 23 iunie a.c., înainte ca Marcel Romanescu să depună jurământul de învestire în funcție, şi este consemnată în declarația de avere a primarului din Târgu Jiu.

„O tranzacție foarte curată”

Marcel Romanescu spune că nu va face parte din comisia de concurs și dă garanții că selecția va fi una cât se poate de corectă. „Demersurile pentru vânzarea terenului s-au făcut în luna aprilie-mai. Mult mai demult. Din păcate, nu s-a aprobat creditul bancar, demersurile fiind făcute de luni de zile. A fost o tranzacție foarte curată. N-am cum să fac așa ceva, pentru omul de rând o chestie de genul acesta ar părea extrem de suspectă. Nu este niciun fel de înțelegere sau alte chestii. Eu ce să fac dacă am ajuns aici?! Nu fac parte din comisie, toată lumea își poate depune dosarul la concurs, nu am niciun fel de treabă în chestia asta. Dau toate garanțiile din lume că va fi un concurs corect”, a declarat Marcel Romanescu.

Radu Trușcă a fost implicat recent într-un scandal după ce, în ziua în care s-a căsătorit, s-a așezat pe scaunele de la Masa Tăcerii, deşi acest lucru este interzis și sancționat printr-o hotărâre de consiliu local. Truşcă este şeful Serviciului Gestionare Situaţii de Urgenţă Securitatea Muncii şi Administrativ din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 4,628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: