Primărie din Gorj, în colaps. Nu şi-au luat salariile de două luni

Situaţie disperată în comuna Stăneşti. Salariaţii primăriei nu şi-au luat salariile din luna iunie şi sunt slabe speranţe că le vor primi în curând. Asta pentru că primăria are de plătit arierate, iar veniturile proprii sunt prea mici pentru a asigura lefurile angajaţilor. Primarul Ştefan Blideanu spune că localitatea pe care o conduce este foarte săracă şi nici guvernanţii nu o sprijină prea tare.

Zeci de salariaţi ai Primăriei Stăneşti nu şi-au primit salariile de mai bine de două luni. Primăria are datorii mari către firme care au executat lucrări în comună, aşa că Finanţele nu alocă bani decât pentru arierate. „Avem arierate şi până când nu achităm arieratele, nu avem cu ce plăti. Finanţele ne deblochează sumele pe care le avem repartizate ca să plătim arieratele. Putem plăti salarii din venituri proprii, pe care nu le avem. Noi încasăm 3-5 mii lei pe săptămână ori nouă ne trebuie 70 mii lei pe lună pentru salarii”, a declarat primarul Ştefan Blideanu.

Soluţia este de lungă durată, abia la rectificarea din septembrie, ori angajaţii au sesizat deja Instituţia Prefectului cu privire la această situaţie. „Arierate avem de vreo 600 mii lei, am avut mai mult, dar am mai plătit. Suntem foarte săraci, anul trecut am avut 600 mii lei venituri proprii şi salariile ajung la 1,1 milioane lei pe an. Noi nu ne asigurăm nici jumătate din salarii. Suntem obligaţi să plătim lunar 5% din arierate, dacă nu, nu putem face nici alte plăţi”, a declarat primarul din Stăneşti, Ştefan Blideanu.

Ar vrea mai multă implicare

Cert este că primarul ar vrea mai multă implicare şi din partea subordonaţilor săi. Spune că dacă şi-ar da mai mult silinţa, poate şi încasările ar fi altele. „Eu sunt primarul liberal care în decembrie anul trecut n-am primit nimic la rectificare. Noi n-avem nimic, comuna Stăneşti este foarte săracă, suntem oaia neagră a societăţii. Salariaţii sunt foarte supăraţi, dar ar fi bine să se zbată şi ei, să meargă în teren să încaseze de la oameni, să discute să încasăm mai mult, că dacă stăm şi ne lamentăm, nu facem nimic”, a mai declarat Ştefan Blideanu, primarul din Stăneşti.

Vizualizări: 2,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: