A demisionat de la șefia DNA

Procurorul Marius Iacob a demisionat marţi din funcţia de adjunct al şefului DNA, după ce un complet al ICCJ a admis recursul Inspecţiei Judiciare, menţinând decizia prin care Iacob era sancţionat cu avertisment pentru abateri disciplinare.

Conform G4media, Marius Iacob şi-a depus demisia la Ministerul Justiţiei, iar la CSM a depus o cerere de continuare a activităţii la DNA ca simplu procuror de execuţie.

"Admite recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Hotărârii nr.9P din 11 septembrie 2018, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.8/P/2018. Casează în parte hotărârea atacată şi, în rejudecare, admite în parte acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară. În temeiul art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică pârâtului Iacob Marius Constantin – procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sancţiunea constând în „avertisment” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeaşi lege", se arată în decizia instanţei.

Vizualizări: 1,536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: