Șef din cariera Pinoasa, bun de plată după un accident de muncă

Situație încurcată la Complexul Energetic Oltenia. Un angajat al Carierei Pinoasa a fost găsit bun de plată de către instanța de judecată după ce un coleg de-al său a cerut daune companiei energetice în urma unui accident de muncă.

Sindicatele amenință cu proteste în cazul în care administrația nu va găsi o soluție să achite aceste despăgubiri din conturile sale, nu din buzunarul angajatului.

Accidentul de muncă s-a produs la Cariera Pinoasa. Circa 200 de mii de lei a obținut muncitorul care s-a accidentat. Daunele au fost stabilite de judecătorii Tribunalului Gorj și trebuie achitate de șeful direct al salariatului rănit.

„E lipsă de investiții în utilaje, în instalațiile din termocentrală. Salariile sunt în stres. Sper să se remedieze situația cât mai repede și amiabil pentru că, dacă nu, se va recurge și la protest. S-a întâmplat un accident de muncă la Pinoasa. Un salariat de acolo a suferit un accident, a fost spitalizat. E dreptul salariatului, a acționat în instanță CEO. A obținut o sumă ca, acum 3 săptămâni, conducătorul de formație să se trezească cu o citație de la Tribunalul Gorj prin care era înștiințat că este chemat în instanță de companie pentru plata a 1 miliard și 100 de milioane de lei vechi”, a spus, la Tele3, Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Căldărușe încearcă să-i convingă pe oficialii companiei să suporte aceste despăgubiri pentru că, susține el, accidentul nu s-a produs din cauza șefului salariatului accidentat. Dacă nu se va găsi o soluție, s-ar crea un precedent, iar șefii din cariere ar putea fi trași la răspundere în instanță pentru alte eventuale accidente de muncă.

„Am avut întâlniri. Am avut discuții. L-am chemat și pe salariatul respectiv, cu președintele Directoratului. Până acum nu s-a concretizat absolut nimic pentru a găsi o soluție să fie rezolvată această problemă. Unitatea s-a îndreptat împotriva șefului muncitorului. S-ar deschide cutia Pandorei. Am citit motivarea instanței când au fost acordate acele despăgubiri. Încă o dată, e dreptul salariatului care a cerut acele despăgubiri. Spune, în motivare, nerespectarea întru totul a normelor de protecție a muncii. Dacă se respectă acele norme, să faci decuplare mecanică la orice oprire, 3-4 ore în 24 de ore, asta ar fi funcționarea. După eforturile și riscurile la care se expun salariații, te mai trezești că trebuie să plătești o sumă consistentă care ar pune în pericol existența familiei respective. Tocmai de aceea, avertizez și acum că trebuie găsite soluții pentru a detensiona situația”, a fost mesajul lui Căldărușe.

Vizualizări: 9,833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: