A dus mașina la reparat și s-a trezit cu piesele furate

Un bărbat din Gorj a fost condamnat, luna trecută, pentru abuz de încredere. Mecanic de ocazie, bărbatul i-a promis unui amic că-i repară mașina, dar s-a decis să facă și un ban în plus. Așa că a demontat niște piese de pe Volkswagen și le-a valorificat.

Proprietarul mașinii avea să afle că „reparația” l-a costat mult mai scump. Și asta pentru că de pe autoturism au fost sustrase piese, iar altele au fost distruse prin smulgere, tăiere și deteriorare.

Păgubitul le-a spus anchetatorilor că autoturismul avea probleme la caseta de direcție și la trenul de rulare, așa că l-a rugat pe fiul său să se ocupe de reparații. Acesta a luat legătura cu un tânăr din Mătăsari, care i-a promis că poate repara mașina, urmând a fi înlocuite caseta de direcție, plăcuțele de frână, pivoții și capul de bară.

Numai că mecanicul de ocazie a tăiat catalizatorul mașinii din sistemul de evacuare a gazelor, l-a însușit și, ulterior, l-a înstrăinat, fiind vândut la fier vechi. Prețul unui catalizator ajunge și la câteva sute de lei.

Persoana vătămată s-a constituit parte civilă cu suma de 15.000 lei, din care 10.000 lei daune morale.

Cum bărbatul nu are antecedente penale, a scăpat ieftin de beleaua cu legea. A fost condamnat la o amendă penală de 2.000 de lei, corespunzătoare a 200 zile-amendă, cuantificată la câte 10 lei/zi.

În plus, gorjeanul va trebui să plătească proprietarului mașinii daune morale de 1.500 de lei și să achite cheltuieli de judecată de peste 2.000 de lei.

Decizia Judecătoriei Motru nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 4,842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: