Sentință grea pentru un polițist din Gorj. Aproape 8 ani de pușcărie pentru șpăgi mărunte

Condamnare dură pentru agentul de poliție Gabriel Negoiță din Târgu Jiu. Curtea de Apel Craiova i-a majorat pedeapsa la 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Sentința dată miercuri, 1 iulie, este definitivă. Agentul a negat mereu acuzaţiile şi a declarat că dosarul i-ar fi fost înscenat întrucât ar fi intrat în conflict cu superiorii săi.

Curtea de Apel Craiova a desființat în parte sentința dată anul trecut de Tribunalul Gorj. Negoiță fusese condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență. Acum, pedeapsa este mult mai mare.

„Aplică inculpatului Negoiţă Gabriel pedeapsa principală cea mai grea de 4 ani închisoare la care se adaugă un spor de o treime din cuantumul celorlalte pedepse stabilite, de 3 ani şi 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul Negoiţă Gabriel să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 7 ani şi 8 luni închisoare cu executare în regim de detenţie şi pedeapsa complementară cea mai grea a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g (dreptul de a exercita profesia de agent de poliţie) C.pen. pe o perioadă de 3 ani”, au decis magistrații din Dolj.

În 2017, agentul Gabriel Negoiță a fost acuzat de mai multe fapte de trafic de influență și luare de mită. Faptele descrise de procurori au fost multe și mărunte, în sensul pretinderii unor sume de 200-300 de lei. Toţi cei care îl „împrumutau” pe poliţist cu bani sau îl ajutau cu lemne ori alte produse primeau de la acesta promisiunea că le „rezolvă” diversele dosare în care erau implicaţi. 

Poliţistul a lucrat la Biroul de Ordine Publică în cadrul Poliţiei Municipale Târgu Jiu. După apariția dosarului, Negoiță și-a desfășurat activitatea la Caziere.

Vizualizări: 11,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: