A fost forat primul kilometru de tunel de autostradă

A fost forat primul kilometru de tunel de autostradă din România, pe secțiunea Tigveni-Curtea de Argeș a autostrăzii Sibiu Pitești, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu.

Au fost forați în total 1013 metri pe ambele sensuri ale autostrăzii, din care 580 metri de tunel pe firul ieșiri din tunel, sensul Sibiu-Pitești (Tunel Daniela) şi 433 metri de tunel pe firul intrării în tunel, sensul Pitești-Sibiu (Tunel Alina), a scris Scrioșteanu pe Facebook. El a adăugat că a fost realizat și primul tunel intermediar care va fi folosit ca pasaj pietonal între cele două fire de tunel Alina și Daniela sau cale de evacuare după darea în trafic.

De asemenea, se execută lucrări de excavații și terasamente pe câteva sectoare aferente nodului rutier Țigveni. A fost finalizată forarea, armarea și betonarea celor 20.500 ml de piloți necesari structurilor aferente acestui tronson de autostradă și a început execuția piloților necesari unuia dintre firele tunelului. Scrioșteanu mai scrie că au fost realizate 7 din 16 fundații aferente podețelor, au fost turnați 41.000 mc de beton necesar structurilor și au fost finalizate drumurile tehnologice. „Continuă producția de grinzi și predale prefabricate necesare structurilor în organizarea de șantier, fiind realizate, până în prezent, 32 grinzi prefabricate și cca 3000 m2 predale prefabricate. Continuă lucrările de forare, armare și betonare a piloților cu diametru mic pentru îmbunătățirea terenului de fundare, fiind realizați în proporție de 85%”, a mai spus oficialul.

Vizualizări: 1,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: