A fost înființată Zona Metropolitană Târgu Jiu. Primar: ”Înseamnă o dezvoltare a tuturor localităților”

A fost înființată Zona Metropolitană Târgu Jiu, decizia fiind emisă de către Judecătoria Târgu Jiu. Astfel, nu mai puțin de 10 localități din Gorj și-au dat acceptul pentru a adera la un asemenea proiect, iar primarii vor putea accesa fonduri europene mult mai ușor.

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că aderarea la Zona Metropolitană înseamnă foarte mult pentru oraș și nu numai. Astfel, edilii care fac parte din această entitate pot accesa fonduri europene substanțiale pentru dezvoltarea localităților.

”Acest lucru înseamnă o dezvoltare alături de celelalte localități învecinate. Am luat ca reper toate localitățile învecinate cu Târgu Jiu, cu excepția localității Turcinești, cei care nu și-au dorit. Se alocă pe perioada de finanțare 2021-2027 sume importante pentru zonele metropolitane. Mă bucur că am putut să demarăm o astfel de procedură. Ne-am asociat și vom dezvolta în mod unitar toate localitățile incluse în Zona Metropolitană. Suntem în primele 10 Zone Metropolitane din țară. Cred că va fi o șansă extraordinară ca din 2022, atunci când vor apărea ghidurile de finanțare, să putem aplica și noi pentru proiecte”, a spus Marcel Romanescu.

Primarul mai spune că se pot accesa proiecte pe transport, infrastructură sau utilități. ”Vorbim despre proiecte legate de infrastructură, transport, utilități sau parcuri industriale. Discutăm de parcuri industriale pe care le putem înființa pe raza localităților din vecinătatea municipiului Târgu Jiu. Sunt localități care au suprafețe foarte mari și se pot dezvolta parcuri industriale”, a mai declarat Marcel Romanescu.

Entitatea nou formată cuprinde municipiul Târgu Jiu, orașul Bumbești Jiu și comunele Arcani, Bălești, Bălănești, Dănești, Drăguțești, Lelești, Scoarța, Stănești.

Vizualizări: 3,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: