A fost instalat sistemul de transmitere a orelor de curs online. Cum arată!

Sistemul prin care profesorii vor putea să-și desfășoare orele de curs în mediul online începe a fi instalat și în școlile din municipiul Târgu Jiu. La Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, sălile de clasă au fost dotate deja cu o astfel de aparatură prin care elevii vor vedea de acasă tot ce se întâmplă în sala de clasă.

Noul an școlar este tot mai aproape, iar directorii unităților de învățământ se pregătesc intens. Unul dintre principalele obiective a fost legat de montarea acelui sistem prin care orele de curs să se poată desfășura online. La Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, primele echipamente au fost instalate.

”Am încercat să găsim o soluție care să permită pe scenariul galben sau roșu interacțiune între elevii care se află la școală și profesorul care se va afla în sala de clasă. Astfel, prin intermediul echipamentului, cei care stau acasă vor vedea și auzi ce le explică profesorul de aici, din clasă. De asemenea, pot comunica în același timp între ei. Sistemul este extrem de ușor de folosit. Totul este compus de un stativ, unitatea de computer care permite rularea sistemului de video-conferință, camera web și un ecran mai mare, tocmai pentru ca profesorul să vadă mai bine ce fac elevii de acasă”, a spus Cosmin Zah, cel care se ocupă de montarea sistemului.

Directorul CNTV Târgu Jiu, Dorin Tașcău, spune că are deja dotările necesare. ”Am achiziționat tot ce trebuie pentru transmiterea online. Avem tot ce ne trebuie. Am avut sprijin și din partea Consiliului Local, dar și din sponsorizări. Eu am făcut achiziția cu mult timp înainte, pentru că am bănuit că se vor aloca ceva fonduri pentru acest lucru”, a spus Tașcău.

Colegiul se află într-o renovare destul de amplă, iar directorul promite că totul ca fi gata până pe data de 14 septembrie.

Galerie foto



Vizualizări: 3,969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: